BLOG: Ministra Pelincuță și Bunelul

„Nu vă împotriviţi celui ce este rău, ci, dacă cineva îţi dă o palmă peste obrazul drept, întoarce-i-l şi pe celălalt”. (Matei 5:39).

Acum un an ministra pelincuță umbla prin țară cu agitația și a luat o palmă de la un bătrînel pe care ,,doamna” l-a luat în rîs cu pensia lui ,,mare”. De atunci, acel bătrînel a trecut prin multe, spitalizare psihică forțată, dosar penal, interogatorii… PD-știi tot întreabă: „și ce trebuia să facem, să lăsăm așa situația?”.

Ministra a primit acea palmă pentru că oamenilor le-a ajuns cuțitul la os, că incapacitatea de a achita facturile taie tare, iar cînd apare cineva și se indignează că nu-i înțelege pe bătrîni și îi critică că trăiesc pe picior larg, situația poate scăpa de sub control, starea de afect luînd-o înainte bătrînului. Nu e bine să primească palme nimeni, indiferent dacă este vorba despre un barbat sau o femeie. Sigur că nu, dar cînd știi că ai dat-o odată în bară și te-a știut toată țara cu pelincile tale, mai bine să stai ascunsă în spatele partidului decît să umbli prin țară și să faci noi gafe. Iar din moment ce te-ai decis la asta, trebuie să îți asumi responsabilitatea urmărilor. Buliga ar fi putut măcar o dată în viață să procedeze frumos, să arate milostenie! Să arate înțelegere, să își retragă plîngerea și să răspundă cu bine palmei, așa cum ne-a zis Hristos.

Să jertfească cu mîndria ei și să ceară organelor de drept ca acest bătrîn să fie eliberat. Să cîștige, astfel, respectul poporului, dar de unde, cînd sentimentul de mîndrie și răzbunare e mai presus de cît orice. Dar moșul trebuia înțeles, căci foamea și lipsurile materiale te fac agresiv, te întorc la originile etnogeneze. Cel sătul niciodată nu îl va înțelege pe cel flămînd, dar odată ce strategul coordonator Plahotniuc a decis ca această doamnă să îi reprezinte partidul, poate să îi recomande ceva lecții de etică și respect față de popor.

Nu poți veni să discuți cu alegătorii cu aere de primadonă și ironie. Oamenii vin la întîlniri pentru că cred că vor fi auziți, că poate se va schimba ceva în această țară. Oamenii ar trebui să rabde încă și ironia și deschisa bătaie de joc, pe lîngă tot ce rabdă ei? Țara e și așa pusă în genunchi, mai sar cu picioarele pe pieptul oamenilor.

 BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Dragos at |

  Ce vreti? Numele ei este Baliga. Baliga este balega. In toate. In simtire, in gandire, in comportament, in atitudine.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green