BLOG: Mită pentru președinte. Un nou autodenunț de la Șor. De ce tace Procuratura

Dacă până mai ieri credeam că Șor deja nu poate să ne mai uimească cu nimic, iata că de data asta am dat greș. La ultima sa conferință de presă condamnatul de la Orhei ne-a lasat cu gura cascată. Așa-numita „geantă neagră”, care a fost prezentată de Șor în fața jurnaliștilor, nu este altceva decât o reglare de conturi între cei doi bandiți, aflați în slujba păpușarului. Unica explicație pe care au primit-o jurnaliștii a fost că în acestă geantă erau „multe și de toate” pentru Igor Dodon. A rămas doar să ghicim ce a fost acolo. Însă, indiferent de conținutul acelei genți, condamnatul la 7 ani și jumătate pentru escrocherie și spălare de bani, practic, a recunoscut public că a dat mită președintelui țării.

Ați înțeles ce a fost asta? Un așa-zis politician și lider de partid vorbește deschis în fața unei țări despre cum i-a dat mită altui așa-zis politician și lider de partid. Primarul de Orhei susține că l-a plimbat pe Dodon cu avioanele lui personale, că i-a dat bani pentru două campanii electorale și că i-a dus mai multe genți pline cu… ceva. Șor îl toarnă pe Dodon, doar că nu așa cum a făcut-o cu Filat sau Platon. Nu a mers la CNA și nu a scris autodenunțuri, ci a făcut un circ steril în fața jurnaliștilor, la care Procuratura a ridicat impotentă din mâini, cică nu-s componentele unei infracțiuni.

Adică cu o zi mai devreme, când Șor și-a făcut lansarea în campania electorală în cel mai scump hotel din Moldova, acesta nu a permis accesul jurnaliștilor independenți, de frica întrebărilor incomode, însă, când a avut nevoie de presă pentru „a se răzbuna” pe Dodon, acesta deja singur i-a chemat pe jurnaliști. Știți ce înseamnă asta? E un joc penibil de-a șoarecele și pisica.

O tragicomedie veritabilă, posibilă doar într-un stat capturat: un politician se laudă că a dat mită altui politician și nu se întâmplă nimic: nici cu unul, nici cu altul. Nu sunt chemați la procuratură și nu sunt arestați. Iar unicul motiv logic pe care putem să-l deducem este că procuratura nu a primit încă niciun ordin de la Plahotniuc.

Și uite, aceștia sunt politicieni noștrii, își cară genți cu bani, se întâlnesc cu familiile, se plimbă cu avioanele la meciuri de fotbal la Monaco. Ilan Șor i-a finanțat două campanii electorale lui Dodon. Pe lângă Șor lui Dodon i-a mai finanțat campania electorală și Veaceslav Platon. Of, ce socialist „bravo” este acest Dodon – ține legătura cu dușmanii mai ceva decât cu rudele. Ce „bravo” e și acest Șor – se laudă cum împarte bani în stânga și în dreapta de parcă aceștia ar fi ai lui, când de fapt bani sunt furați din buzunarele noastre și de la gura copiilor noștri. Și ce „bravo” suntem noi, cetățenii, care înghițim aceste gogoașe și nu ne revoltăm.

Eu tare sper că babele de la Orhei vor înțelege odată că Șor este la fe de hoț și bandit, precum cei pe care deja i-a denunțat – Filat, Platon, Dodon și Leancă, dar și acei pe care încă nu i-a denunțat, precum Plahotniuc, Candu, Filip și mulți alții, care-s acum la guvernare. Locul lor este la pușcărie, dar pentru a realiza acest vis suprem al tuturor cetățenilor e nevoie să mergem cu toții la vot și să facem o alegere corectă.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Vasile. at |

  Eu vad cele intimplate cu jeanta in felul urmator :
  Plahotniuc a dat comanda Lui Sor sa il arate pe Dodon in lumina Asta ca sa mai ea Ceva voturi de la Socialisti Deaceea nimeni nu misca nici un deget ca sa intreprinda ceva Nu a venit comanda de la Plah.Asta e posibil intro societate care merita sa i se faca asa Poporul alege ce are
  Nui mai votati OAMENILOR

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green