13871-13235-24229-91

BLOG: O națiune faliment

Nu știu de ce, dar nouă, moldovenilor, ne place foarte tare să fim furați, scuipați, înjosiți, călcați în picioare și fugăriți prin lume. Indiferent cât de tare nu am fi măturați pe jos, niciodată nu ne simțim afectați, deranjați, jigniți. Nu ripostăm, nu ne răzbunăm, nu protestăm, nu ne pasă.

Preferăm să comitem greșeli. Multe. Și niciodată nu învățăm din ele. Din contra, după fiecare rahat făcut facem altul și mai mare. Ne place să dăm în străchini, să călcăm strâmb, să întoarcem pe dos, să ne sculăm cu fundu-n sus, să ne ridicăm într-o roată, să ne urcăm în cap, să ne așezăm pe urechi.

Niciodată nu ne implicăm când e cazul. Preferăm să trecem pe alături, aplecăm ochii, ferim nasul, întoarcem capul, închidem gura, băgăm piciorul.

Iubim la nebunie să ne dăm cu părerea, să comentăm, să judecăm, să ardem pe rug, apoi să ne ștergem pe mâini, să băgăm nasu-n fund, să ne facem morți în popușoi, să ne dăm cu fundul la gard.

Ne place să ni se dea mură în gură, să stăm cu scula-n sus, să scuipăm în pod și să așteptem să ne vină totul, fără să ne ridicăm fundul din pat. Job la domiciliu, mâncare livrată la domiciliu, ne place să ne împuțim în casă și să ne plângem că n-avem bani, serviciu ca lumea sau condiții decente de trai.

Ne plângem de guvernare, dar tot noi alegem hoții, îi iertăm de păcate, le permitem să fure și mai mult și iar îi alegem. Și iar ne plângem. Și tot așa la infinit.

Suntem cei care suntem și avem exact ceea ce merităm. Nu vom trăi niciodată mai bine, pentru că nu prețuim binele. Mereu vrem mai mult și mai mare, mereu ceva n-ajunge, mereu e vinovat altcineva. Niciodată nu ne săturăm, niciodată nu e destul. Mai degrabă un drum, un fum, decât o mânecă răsuflecată, un umăr pus sau o mână dată.

Batem pasul pe loc, ne scufundăm în mocirlă, degradăm, ne alcoolizăm, ne curvim, în sărăcie murim.

Îngropată în ciment, o națiune faliment…

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. ion at |

  Viata e o lupta pentru supravetuire pentru toti,indiferent de tara de provenenta…doar ca in diferite tari e ceva divers…Dar de ridicat mainile in sus si de ingenunchiat in fata greutatilor – nu trebuieste.Ceia ce anunta autorul e mai sus e o dovada de slabiciune,cand a ingenunchiat in fata greutatilor.Nu raspunde pentru toti,nu toti gandesc astfel.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green