BLOG: Partidul Democrat pregătește un război în Găgăuzia?

PDM-ul pregătește scenarii violente pentru destabilizarea situației în 2018. Democrații încurajează separatismul găgăuzesc pentru a provoca un război civil și nu există în Moldova structuri de forță sau ministere capabile să pună capăt acestui scenariu diabolic.

Vlad Plahotniuc folosește demagogic și speculativ subiectul Unirii Republicii Moldova cu România pentru a crea pe teritoriul statului focare violente de separatism. Ținta PDM-ului este Găgăuzia – o autonomie locală, care, în loc să se ocupe de păstrarea limbii și culturii găgăujilor, cu sprijinul tacit al guvernării de la Chișinău crează în secret structuri paramilitare și așa zise “gărzi populare”.

Aceste structuri criminale sunt conduse de kgb-iști ieșiți formal la pensie, dar care cooperează strîns cu FSB-ul din Moscova și cu filiale locale ale serviciilor secrete rusești din Ucraina (“republica Bugeac”, “republica Basarabia”) și Transnistria. Persoanele care conduc structurile paramilitare din Găgăuzia au toată susținerea guvernării la de Chișinău.

Plahotniuc și Dodon sunt cei care în mod deschis atentează la integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Toți oamenii adecvați, indiferent de etnie, limbă vorbită și convingerile politice trebuie să înțeleagă un simplu lucru: “Unirea” și “statalitatea” sunt subiecte artificiale.

Cei care pledează pentru unirea celor două state vorbitoare de limbă română nu prezintă niciun pericol pentru statalitatea Republicii Moldova. Conform Constituției, dar și conform prevederilor dreptului internațional, poporul în sine este purtătotul suveranității.

Dacă printr-un referendum majoritatea populație va vota pentru unirea celor două state românești, minoritățile etnice vor trebui să se conformeze acestei decizii istorice ale băștinașilor.

La fel, dacă majoritatea populației se va declara împotriva unirii celor două state, Republica Moldova va rămîne stat aparte, România stat aparte, se va păstra hotarul de pe Prut și toți unioniștii vor trebui să se conformeze acestei situații.

Dar Plahotniuc și Dodon nu doresc un referendum pașnic și civilizat privind subiectul unirii Republicii Moldova cu România. 

Dodon sprijină separatismul și vorbește deschis despre faptul că pregătește un război civil.

Plahotniuc pe de-o parte sponsorizează organizațiile unioniste, pentru a le folosi în calitate de carne de tun în combinațiile sale politice, iar pe de altă parte le trimite la găgăuji agenți de influență a serviciilor secrete rusești. Pe de-o parte Adrian Candu vorbește la tribuna Parlamentului despre limba română, iar pe de altă parte specimene ca Dudoglo și Dudnic îi instigă pe găgăuji la acte de terorism și rebeliune armată.

Situația devine foarte gravă – în Găgăuzia, încă de la destrămarea Uniunii Sovietice, este destul armament, repartizat printre partizanii Moscovei. Putem bănui că o mulțime de tineri găgăuji au participat la operațiile militare din estul Ucrainei, pentru a acumula experiență în pregătire tactică și acte de terorism.

Din moment ce aceste forțe au toată susținerea politrucilor din Chișinău, care sunt curve, care fac declarații despre integrare europeană, iar în realitate sabotează cooperarea cu UE prin jafuri bancare, care pe ascuns sprijină separatismul rusesc, înțelegem că suntem pe muchia prăpastiei. Și nu există în Moldova structuri de forță sau ministere capabile să pună capăt acestui scenariu diabolic.

Încercările disperate ale democraților și socialiștilor de a aprinde flacăra unui război civil au doar un scop – uzurparea puterii, indiferent de rezultatele alegerilor din 2018.

Plahotniuc și Dodon nu sunt gata să cedeze puterea Maiei Sandu, lui Andrei Năstase sau/și Renato Usatîi, nu sunt pregătiți moral pentru ani grei de închisoare, pe care îi vor primi cu siguranță dacă vor fi înlăturați de la putere. Oamenii, însă, văd și înțeleg totul.

Iar deputatul Dudnic, care urlă la Comrat că este gata să ia arma în mîină pentru a distruge Republica Moldova, să țină minte un lucru – cine va veni cu sabia asupra noastră, de sabie va pieri.

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Dragos at |

  Perfect de accord! Vladolf Gorgonovici Plahamas, un criminal, un ucigas autentic care, sprijinit de fortele Ocultei, a distrus tara, pluteste intre doua lumi: Vestu si FRestu. Respins si de una, si de cealalta, asemenea corciturilor (animale hibride) patrupede ce starnesc rasul sau dezgustul, lipsit de rai, Vladolf Gorgonovici a ales iadul. Or, puterea absoluta nu poate fi obtinuta decat prin represalii si chiar printr-un razboi, hibrid sau civil. Unde mai pui ca Junta pd, impreuna cu haita ps, actioneaza conspirationist, pe calea fortei brute, prin detasamente secrete de asalt. Aceasta inseamna a duce ideea crimei pana la crima insasi. Ce, parca atunci cand “sportivii” Plahoitului au dat foc Parlamentului si Declaratiei de Independenta, l-a invinuit cineva? La ora actuala G-Bordel-C este un urias cazan in care fierb, la foc intens, tot soiul de jocuri subterane, de uneltiri pirotehnice, de tiranii neo-feudale.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green