question-mark-1019993_960_720

BLOG: Pe cine să alegem la cîrma capitalei?

Cu fiecare zi se apropie alegerile locale și acum pentru fiecare om care s-a visat în politică, e șansa să candideze.

Se trezesc fel de fel de pseudo-activiști, oameni ,,interesați” în binele capitalei, juriști, lingviști, etc, care abia acum, în prag de campanie electorală își exprimă îngrijorarea față de Chișinău și problemele lui.

Curg sesizările către Procuratură, declarații în presă, care mai de care vor să fie cît mai auziți și cît mai văzuți, că na! acum e acum, visul de a trăi din banii publici și a fi în văzul camerelor de luat vederi poate fi atins.

Eu știu că locuitorii Capitalei nu sunt proști, și nici ușor de impresionat. Și majoritatea din ei înțeleg cînd pseudo-activiștii se activizează ca muștele în jurul unei bucate de stricăciuni, și care din candidați e același, constant de ani de zile, luptător, insistent, gospodar în primul rînd.

La cîrma Chișinăului trebuie să stea un om harnic, gospodăros, care înțelege cum să pună în funcțiune mecanismul administrativ și să atingă scopuri, dar nu să cheme televiziunile și să pună mîna singur pe lopată și s-ăl imite pe Lenin la subotnic.

Pe parcursul anilor au fost oameni care sunt mereu în contact cu locuitorii, nu doar în preajma campaniilor electorale. Locuitorii capitalei trebuie să aleagă nu un vector politic, și nici un politician, care e bun doar de gură și piar, dar un om responsabil, capabil să lupte cu găurile apărute neașteptat în drumurile Chișinăului, mirosul urît, gunoiul, trotuarele, transportul public și să soluționeze toate problemele  capitalei în interesul cetățenilor.

Majoritatea candidaților sunt sau ,,șestiorci” ale fostei puteri, sau teren de noi investiții pentru politicienii fugari. Viitorul Chișinăului e în mînile noastre, și fiecare din noi are cap pe umeri, fiecare trebuie să analizeze cine și de ce nu merită să fie în fruntea noastră, ca pînă la urmă să alegem grîul de neghină, și să rămînem cu bobul bun.

 

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green