arena plahotniuc

BLOG: PlahArena sportivă – spălare de bani în an electoral

Chișinău Arena. O nouă schemă de spălare de bani, marca Vlad Plahotniuc, ambalată frumos și așezată elegant pe urechile cetățenilor în plină campanie electorală.

Țara se scufundă în corupție și sărăcie, sute de moldoveni emigrează zilnic din țară, iar guvernarea ne bagă pe gât o arenă sportivă de milioane. Nu neg, e important și sportul, dar nu chiar într-atât încât să eclipseze celelalte necesități social-economice, cu mult mai utile și mai urgente.

Suspectă și viteza cu care această perdea de fum avansează. Nu a reușit bine coordonatorul mafiei de la guvernare să lanseze inițiativa, că proiectul de lege cu privire la terenul de circa 70 de hectare din comuna Stăuceni, destinat construcției acestei „PlahArene”, deja a și fost înregistrat în Parlament, iar pe pagina de facebook a lui Plahotniuc a apărut și conceptul grafic al viitoarei săli polivalente.

Concept, care, apropo, este furat sută la sută, fără pic de rușine și remușcări de conștiință, dintr-o prezentare a cum ar fi trebuit să arate Dunkerque Arena, o sală polivalentă, estimată la 100 de milioane de euro, care urma să se construiască într-un oraș din nordul Franței, dar care așa și nu a mai fost edificată.

Puteți să vă convingeți și singuri. Iată imaginile cu conceptul lui Plahotniuc:

…și acum poftim imaginile cu Arena de Dunkerque (vizionați de la minutul 2:48):

Deci, atenție, Plahotniuc, în stilul său caracteristic de hoț, criminal și mafiot, cu care suntem deja obișnuiți, pur și simplu a furat imaginile din acel proiect, și fără să le adapteze, modifice sau completeze, le-a prezentat ca și concept propriu. Poftim! Acum vă dați seama ce sală sportivă planifică să construiască domnul filantrop, dacă până și conceptul grafic e unul furat? Nemaivorbind deja de faptul că și bugetul public planificat și durata de realizare sunt suspect de mici și nefezabile. Doar 5 milioane de euro și doar 1 an de zile pentru construcție.

Nu este clar, însă, cine sunt misterioșii investitorii privați, de la care ar urma să vină restul banilor pentru ridicarea complexului sportiv, precum și cât ar urma să coste cu adevărat arena promisă de Plahotniuc în an electoral. Gândiți-vă doar cât spațiu de manevră pentru spălare de bani oferă 70 de hectare de pământ în municipiul Chișinău… Iată miza principală, nu arena propriu-zisă, care, se pare, că va fi construită la fel ca și noul stadion republican, care urma să fie ridicat încă în 2007 pe locul celui demolat. Sau la fel ca și stadionul olimpic de lângă circul Chișinău, promis de nașii de botez ai democraților – comuniștii, încă acum 12 ani, tot în an electoral. Se pare că acum ca și atunci promisiunile vor rămâne doar promisiuni, iar terenurile publice cum au fost, așa și vor mai fi scoase la mezat și înstrăinate irevocabil, ajungând în schimbul unor sume mizere pe mâna unor intermediari dubioși.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green