PlahoDonSor

BLOG: Plahotniuc, Dodon și Șor – tâlhari ce nu trebuie aleși de popor!

Cetățenii Republicii Moldova așteaptă o schimbare după 24 februarie. Justiția să funcționeze. Corupția să fie combătută, sărăcia eliminată, salariile și pensiile să fie majorate de facto, nu doar pe hârtie. Miliardul furat să fie în sfârșit recuperat, iar hoții să înfunde pușcăria!

De fapt, o parte din miliard a și ajuns deja acasă. Plahotniuc din miliardul furat a apucat să cumpere clădirea în care se află acum Partidul Democrat. Și-a cumpărat și palatul de 10 milioane, apoi cele 4 vile din străinătate. Iar o altă bucată din miliard Plahotniuc o aduce acum în țară pentru a cumpăra Moldincombank, despre care se spune că ar achiziționa-o cineva din Bulgaria, de facto, o persoană interpusă, un proxy, afiliat tot lui Plahotniuc. Dragi cetățeni, chiar credeți că în țara asta poate să cumpere cineva ceva înafară de Plahotniuc sau fără a se împărți cu păpușarul?

Miliardul furat „îl întoarce” și Dodon, prin investirea banilor din gențile cu mită primite de la Șor în partid, vacanțe și alegeri. Și Șor a început „să restituie” miliardul, folosind banii din miliardul furat pentru mai multe vacanțe, care le-a dăruit lui Jasmin, iar banii au rulat exact prin firmele menționate în raportul Kroll. Bogdan Zumbreanu în loc să se ocupe de investigarea acetor furturi, stă în vizuina lui la CNA și ronțăie dolari și euro pe care îi primește de la Plahotniuc și Șor. Tot așa, pe coridoarele Procuraturii Generale bântuie fantoma lui Eduard Harunjen.

Lansarea în campania electorală a Partidului Șor a avut loc în cel mai scump hotel din Chișinau, la care jurnaliștii independenți, nemâncători de tușonkă, nu au acces, așa cum nu au avut accces nici la lansarea celuilat partid de hoți, Partidul Democrat. Toți oamenii din acea sală loxoasă știu foarte de bine că liderul lor Ilan Șor a participat la furtul miliardului, toți ca unul știu. Și nu au nimic împotriva acestui fapt – a furat pentru el, dar ne dă și nouă, așa gândesc ei.

Dacă tot e la modă furatul, poate noi în Moldova într-adevăr trebuie să construim un sistem politic pe dos, ca la nimeni, și să-i votam doar pe cei care știu să fure și să dea poporului câte oleacă. Iar cei care nu știu să fure, nu au ce căuta în Parlament. Asta e logica? Sau poate ne trezim odată din behăit și începem să judecăm cu capul?

Se spune că avem guvernanții pe care îi merităm. Din moment ce noi singuri dăm mită – la grădiniță, școală, universitate, policlinică, nașterea copilului, biserică, poliție, de ce ar trebui să ne mirăm că și politicienii, judecătorii, funcționarii la fel iau mită? Schimbarea pe care o dorim în această țară necăjită trebuie să înceapă de la noi. Haideți să ne trezim la realitate, să nu mai încurajăm corupția și să nu votăm politicieni corupți.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green