ACUM PDM

BLOG: Plahotniuc încearcă disperat să dea vina pe ACUM pentru viitoarea coaliție cu PSRM

Ați citit „primul interviu postelectoral” al colecționarului de dosare penale, sex-tape-uri și prostituate în funcții de deputați, Vlad Plahotniuc? Adică cum interviu, un dialog al unui consilier de-a mafiotului cu un alt consilier, cu întrebări și răspunsuri bine șlefuite și publicate, tradțional, pe porno-site-ul de partid, închide (punct) md. Păi iată, în acest pseudo-interviu Plahotniuc afirmă în ton amenințător că cică „dacă se ajunge la anticipate și țara intră în criză, direct responsabili vor fi cei din ACUM”. Incredibil cât de MARE poate fi tupeul într-un politician PITIC, atât la figurat, cât și la propriu.

O regulă simplă a unui dictator spune: ai capurat țara – fii bun și asumă-ți responsabilitate pentru fiecare milimetru din ea. Vlad Plahotniuc dă vina pe blocul ACUM pentru că ei își onorează promisiunea dată față de cetățeni și nu se așază la masa de negocieri cu hoții.

Plahotniucule, înțeleg că este greu, dar încercați să reveniți la realitate. Două palme peste față, un duș rece, renunțați la cocaină. Găsiți o modalitate. Se pare că v-ați rupt definitiv picioarele de pe Pământ. Faptul că unica forță pro-europeană nu admite nici minuscula probabilitate să facă o alianță cu PD este rezultatul activității voastre, a atacurilor voastre, a minciunilor voastre răspândite profesionist.

Ați anulat alegeri. Ne-ați impus un sistem electoral infect. Ați inundat țara cu bani murdari, cu concerte și mită electorală. Ați creat pe steroizi asemenea personaje ca Șor și Dodon. Ați persecutat și intimidat activiștii ACUM și familiile lor. Ați îngrădit dreptul la vot a sute de mii de cetățeni din diasporă. Ați furat alegeri, sistematic, prin circumscripții și, sunt sigur, ați falsificat. Ați permis atacuri asupra presei și ați îngrădit accesul la informația de interes public. Ați capturat instituțiile statului care acum stau paralizate. Ați compromis relația noastră cu Europa. Ați făcut toate astea (și multe altele) nu pentru că sunteți puternici controlați totul în jur, ci pentru că sunteți slabi și vulnerabili. Știți că mergeți în jos. Știți deja și cum se va termina această istorie. Doar încercați să mai cumpărați timp.

Să crezi că cineva din blocul ACUM ar admite o asemenea alianță, după toate astea, înseamnă să fii rupt de realitate. Eu înțeleg pentru PD este absolut normal să-și trădeze electoratul, să pășească peste cadavre. Prin urmare, democrații își judecă oponenții după propriul comportament. Doar că au uitat să ia în calcul un element foarte important. Deputații de pe lista blocului ACUM nu sunt ca prostituatele din PCRM, PLDM sau PL, pe care Plahotniuc le-a cumpărat cu 3 lei bucata când și-a cioplit majoritatea precedentă. Sunt oameni integri, care au trecut niște filtre înainte de ajunge candidați. Oameni care nu se vând și nu se cumpără. Oameni, care respectă prea mult alegătorul și țin prea mult la această țară ca să meargă la asemenea negocieri.

Nu vreți alegeri anticipate? Foarte bine. Plecați. Cât încă mai puteți să o faceți. Anunțați-vă deputații că de mâine sunt liberi să voteze așa cum consideră ei, nu cum li se dictează. Arestați-l pe Șor la fel cum l-ați arestat pe Filat. Demiteți-i pe Harunjen, Zumbreanu, Lupu, Reșetnicov, Apolschi, Gurin și ceilalți numiți la pachet în 2018. După asta plecați, dar nu uitați, că într-o zi vom veni după voi. Instituțiile de drept eliberate de sub jugul oligarhic vă vor găsi și în gaura de șarpe din Miami, Bahamas sau Qatar și vă vor băga la pușcărie.

Curvarul mereu își va învinui pe nedrept soția că îl înșeală. La fel și voi, democrații, mereu căutați vina în cei din jur, dar nu vedeți bârna din ochii voștri. Vă sunt vinovați europenii că nu v-au dat bani, ONG-urile care vă critică, diaspora care se implică, cică, prea mult, blocul ACUM, care pur și simplu își onorează angajamentul din alegeri.

Țara a fost adusă într-un hal fără de hal din cauza corupției proiectate dintr-un singur partid – Partidul Democrat. Asta cred oamenii și e mai ușor să schimbi guvernarea decât să schimbi ce cred oamenii.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Llll at |

  F.bine spus. Dar valeriu si realist cred ca sint platiti de PDristi si tot inca nu inteleg pe ce le lume se afla. Va ajunge atita cox

  Reply
 2. Valeriu at |

  Oare cit te-au platit cei din ACUM pentru asa articol?

  Reply
 3. realist at |

  Plaha a vrut sa faca coalitie cu blocul ACUM, ca sa fie bloc pro-european, da astia de la Maia sunt cam bolnajiori de cap

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green