wolf-sheep

BLOG: Proorocii mincinoși

„Luaţi aminte de voi înşivă din partea proorocilor mincinoşi,

care vin la voi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt lupi răpitori;

însă din roadele lor îi veţi cunoaşte…”

(Matei. 7:15-16)

Sistemul judecătoresc s-a împletit cu cel politic, pierzînd încrederea societății în ,,Onorata Instanță”. Femida poartă ochelari cu lupe acum, mîinile-i trase de sfori care duc tocmai în ofiiciile de pe Tighina. Poporul e pus din nou în genunchi pentru interese meschine, mințit și bulversat, pentru ca El Coordonatore să poată „dezbina și conduce”. Curg lacrimi amare pe asfaltul chișinăuian, lasate de trecătorii cu poveri în spate. Cetățeanul de rând e disperat că nu are cine să-l apere, simțindu-se ca într-un joc video, unde a rămas pe cont propriu să lupte, iar viața nu are funcția ,,SAVE GAME”.

Asta deja nu mai e politică. E injustiție, f#tere de sistem! Într-o zi, fiecare va răspunde, dar vai cum vor răspunde judecătorii corupți! În Iad, dracii îi vor arde în ciaune cu ulei încins pentru decizii mincinoase și stricate. O țară întreagă a fost pusă pe burtă de cîțiva judecători. Cum așa s-a întîmplat că soarta ne-o decide un singur om, cu apucături de Dumnezeu, dar gânduri diabolice?

Judecătorul ia decizii conform legii și propriei intime convingeri, asta o știe fiecare. Dar acești magistrași, au și ei colegi, și fiecare din ei înțeleg cît de „intimă” a fost această convingere, cît de aproape de lege a fost hotărîrea de a invalida alegerile din Chișinău. Și doar colegii-judecători acasă, după o zi de muncă, vorbesc la masă despre prostiile făcute de colegi și despre obrazul comun care s-a pătat doar din voia și lăcomia cîtorva dintre ei… Acești prooroci mincinoși vor sta în genunchi la Judecata de Apoi, în fața lui Dumnezeu și a poporului. Dar pînă atunci răbdăm?

Poporul a fost f#tut în public de judecători fără nicio rușine. Așa cum ne-au furat votul, exact așa e situația cu condamnările și dosarele penale deschise. Oamenii incomozi sunt hărțuiți de justiția controlată de o singură mînă, iar jocurile de-a avocatul și procurorul sunt doar un teatru ieftin, în timp ce soarta oamenilor e tîrîtă seara pe la saune pompoase cu mese pline de cocaină, weeskey și bucate alese. Acei judecători de buzunar au ales să-și ghiftuiască trupul cu fel de fel de plăceri lumești în locul traiului modest, în rînd cu cetățenii muritori de foame ai acestei țări.

În spatele la mantiile proaspăt călcate și a cuvintelor pompoase se ascund niște infami, oameni căzuți care au făcut pact cu diavolul, vînzîndu-și sufletul pentru arginți. O viață bună aleasă, plătită cu prețul lacrimilor întregului popor. Oare nu îi va durea fundul de la fotoliile moi, trecînd pe stradă pe lîngă mulțimea flămîndă și despuiată, care se zbate în acest purgatoriu moldav între viață și moarte? Dar cum se privește judecătorul în oglindă? Oare nu îl doare deloc sufletul, nu are deloc mustrări de conștiință? Nu își pune întrebarea, ce vor face acești copiii ai țării și unde e viitorul lor?

Probabil, fiecare mustrare a lor care apare e spălată imediat cu stropi de coniac și weeskey, iar apoi ștearsă cu bani, altfel cum se explică nesimțirea și nepăsarea asta față de popor?

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green