cover

BLOG: Săracii fii, fiice și soții de politicieni

Oh, săracii fii, bietele fiice și necăjitele soții de deputați, miniștri, demnitari de stat și politicieni corupți. Nu știu cum de-i mai ține pământul de atâta nesimțire și tupeu de care dau dovadă. Fără un pic de rușine, băieții și fetele de bani gata se laudă peste tot cu luxul în care trăiesc, în timp ce sute de mii de oameni de rând mor de foame cu salarii mizere, din care abia de reușesc să-și achite facturile.

Faceți cunoștință cu Ritulea. În timp ce maică-sa, deputata ex-comunistă Violeta Ivanov se plânge că are salariu mic, indicând în declarația de avere pe anul 2014 doar un venit modest de 170 de mii de lei, pițipoanca de doar 17 ani duce o viață de lux, lăudându-se pe rețelele de socializare cu mașini scumpe, printre care un Ferrari și un Jaguar, însoțit pe Instagram de comentariul „Cadoul perfect. Ești binevenită micuța”, haine și genți produse de marile Case de modă, gen Dior, Coco Chanel sau Michael Kors, bijuterii scumpe, ceasuri sau ochelari de branduri de lux, care se găsesc în original numai peste hotare.

media_146064650661832000

Tinka Zagorodnîi, fiica unui alt deputat ex-comunist, în vârstă de 19 ani, deja și-a închis contul de Facebook după ce presa a publicat mai multe fotografii cu luxul în care trăiește. Tinka, ca și Ritulea nu s-a putut abține să se laude în poze cu haine scumpe, parfumuri și pantofi de firmă, locuri de odihnă exotice și localuri selecte.

3215081

Lunile trecute deputații Ivanov și Zagorodnîi s-au prostituat politic, părăsind rândurile partidului comuniștilor alături de alți colegi pentru a vota investirea Guvernului Filip. Pentru meritele deosebite, trădătorii au fost răsplătiți copios de oligarhul Plahotniuc.

Fiul acestuia, Timka Plahotniuc, care locuiește și își face studiile în Elveția, cu siguranță, deține întâietatea în topul luxului și nesimțirii. Acesta a primit de la tatăl său drept cadou de majorat un super-bolid exclusivist Mansory Mercedes-Benz S63 AMG Coupe. O mașină care se face la comandă și care ar putea costa peste 1 milion de euro. Merțanul poartă inițialele tânărului, T.V.P., are numere exclusiviste GE 79777 și a fost surprinsă pe străzile din Geneva. 

12837318_833852580070850_1910729108_o

Un mercedes cadou, ce-i drept mai puțin modest, a primit și Adminul lui Filat. Astfel, în plin proces penal al soțului său, ex-premierului Vlad Filat, învinuit de estorcarea a 250 de milioane de dolari din sistemul bancar, Angela Gonța a fost surprinsă plimbându-se prin oraș cu un mercedes nou-nouț de ultimă generație, model GLC 250, cu numerele LLA 958, estimat la un preț de 75 de mii de euro, înmatriculat după Veaceslav Beț, un apropiat de-al lui Vlad Filat care figurează în dosarul penal al fostului lider liberal-democrat, pentru că ar fi înregistrat fictiv pe numele său mai multe bunuri ale politicianului. Anterior, Angela Gonța conducea un Porshe cu numere C QN 462. Automobilul, de rând cu alte patru ale lui Vlad Filat, au fost ridicate în dosar și duse la CNA.

media_146011547044890600

Dacă am avea Fisc în Republica Moldova nu ne-am mai întreba cum se explică luxul dintr-un salariu de politician corupt. Numai că noi nu avem nimic. Noi nici măcar Republică nu mai avem. Suntem luați pe datorie. În schimb, o au oligarhii. Ne au și pe noi. Acum uitați-vă la pozele de la acest articol, plecați capul, căscați gura și… nu faceți nimic.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

4 Comentarii

 1. Andrei at |

  Rabla asta de mersedes a lu Gonta costa la o parcare de masini in chisinau vreo 35 de mii de euri dar credca so tirguit oleaca. Era noua masina da Masina ii levaea. Aista nui djip da batjiocura! Mersedes so strikat deamu!

  Reply
 2. PazanuNanu at |

  Macar ceva sa faca, a scri deja nu e putin! Trebuie sa ai curaj sa scrii! Cum ce sa facem? Scriem, citim si ne trezim! Poate deschidem in plm odata ochii si vedem pe cine votam! A scri si a citi e important!!!

  Reply
 3. Petrake at |

  La puskarie, incepind ku fisku, ku safii CNA, ku cei ce fac politica, HOTOLANILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! In puskarii, sa va arda sinjele, si okii din kap, SAKALILOR, VRAJMAS

  Reply
 4. ste at |

  pai da! ce o sa faca toti cei care au citit, exact cam si tine, doar ca noi citit iar tu ai scris.. nimeni nu face nimic.. si nu vor face, toti fac DAR PE FACEBOOK!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green