Vlad-Plahotniuc-CNA-Catuse-copy

BLOG: SUA ar putea impune sancțiuni pe numele lui Plahotniuc și a anturajului său. SEMNĂM cu toții petiția!

Avem un stat capturat, cu judecători corupți, cu legi care nu se aplică, cu poliție care persecută oamenii și procurori care deschid dosare penale la comandă. În această țara, practic, nu a mai rămas nicio instituție de stat care să funcționeze independent, fără a îndeplini ordine și comenzi ilegale, venite dintr-o cameră de lux a hotelului Nobil sau de pe coridoarele reședinței de pe str. Armenească.

Cetățenii sunt sătui pînă peste cap de schimbări pro-Moldova ale mârlanului Plahotniuc și găștii sale de bandiți, care își bat joc de popor fără vreo remușcare de conștiință. Sătui de așa-zise „reforme”, care au ca rezultat doar furturi de miliarde, restricții la export, devalorizarea leului și plecarea în masă a cetățenilor peste hotare.

Și pentru că cuțitul a ajuns demult la os și trebuia de trecut odată la acțiuni concrete, cetățenii liberi și activi social, deșteptați din somnul plahotniucist, s-au mobilizat pentru mega-protestul din 26 august, au adresat apoi petiții instituțiilor europene și guvernelor străine, au sabotat concerte ale șoriceilor din bani furați, iar acum își manifestă consecvența printr-o nouă acțiune de curaj și demnitate – o petiție adresată Casei Albe de la Washingon, prin care se solicită să fie impuse sancțiuni aspre personale, precum și să fie aplicată „Legea Magnitsky” asupra întregului clan mafiot al democraților, în frunte cu coordonatorul Vlad Plahotniuc.

 

petitie

După o rezoluție extrem de dură a Parlamentului European sunt șanse mari ca o poziție la fel de critică să fie luată și de Statele Unite. Asta în condițiile în care autoritățile americane vor lua în calcul semnalele alarmante, transmise de Diaspora noastră din SUA. Oamenii noștri cu demnitate, care au plasat petiția pe pagina Casei Albe, accentuează că a venit timpul ca Moldova să fie eliberată de dictatură, persecuții, intimidări și călcarea în picioare a democrației și libertăților fundamentale și roagă insistent ca administrația președintelui Trump să se implice activ în soarta țării noastre pentru că așa nu se mai poate de continuat.

Aplicând Legea Magnitsky, Statele Unite s-au angajat să ajute popoarele din întreaga lume să fie eliberate de conducătorii criminali care îi terorizează pe cetățeni. În acest sens, luarea unor măsuri similare în cazul Moldovei și aplicarea sancțiunilor personale asupra lui Vladimir Plahotniuc s-ar putea dovedi a fi mecanisme eficiente în sabotarea acțiunilor criminale ale guvernării mafiote de provocare a unui genocid lent asupra acestui biet și necăjit popor.

Îi îndemn pe toți care susțin acest deziderat, încurajează cauza nobilă de eliberare a țării de sub dictatura plahotniucistă și nu sunt indiferenți față de soarta Moldovei să semneze această petiție, cu o miză extrem de mare și importantă. Ceea ce trebuie să reținem este că administrația prezidențială se obligă să examineze doar acele solicitări, care adună 100 de mii de semnături timp de o lună din momentul înregistrării petiției. În cazul nostru, până pe 28 decembrie. Odată atins obiectivul, petiția este expediată departamentului de profil din Guvern unde se elaborează un răspuns oficial.

Așadar, să ne răsuflecăm cu toții mâinicele și să ne punem pe treabă. La semnat, băieți și fete, frați și suroi, părinți și bunei, prieteni și cunoscuți, din țară și din afară, toată lumea bună de pretutindeni!

LOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

26 Comentarii

 1. Catan Tatiana at |

  Într-un ceas bun ……Doamne Ajute

  Reply
 2. Olga at |

  Doamne ajută.

  Reply
 3. Olga at |

  Doamne ajută

  Reply
 4. Maia at |

  semnat

  Reply
 5. Vadim at |

  Da petiție pentru a îl trage la răspundere pe Țopa nu semnăm? Fă o petiție mai reală nu doar manipulări!

  Reply
 6. Dragos at |

  Criminalul VlAdolf Gorgonovici este o mare pacoste. Acest mosneag penal alfaMafiot inca mai zburda fericit. Inca mai umbla prin lume. Dar cu pasapoarte false. Cand se duce in SUA, de pilda, se foloseste de pasaport israelian si asta pentru ca canalia Plahoit este agent al Mossad-ului.

  Reply
 7. Democratul at |

  Hoooo, trolilor pedisti! Oare nu e clar ca asta nu e stire, e blog..ce prostalai de troli mai are partidul dimocrit

  Reply
 8. Denis at |

  Asta sunt doar niste speculatii.

  Reply
 9. Valeriu at |

  Aaa, iata de unde vine petitia! De la oamenii “desteptati”, Nastase, Sandu si gasca lor, care tocmai nu pot dormi noaptea de grija lui Plahotniuc.

  Reply
 10. Rustin at |

  Ar putea, dacă ar fi Năstase și acoliții lui atotputernici, dar SUA spre diferență de PPE-ul european, nu se lasă manipulați, nu se iau după victimizare și gândesc critic, de aia PD-ul are acum cele mai frumoase și consolidate relații cu americanii.

  Reply
 11. Anatol at |

  Iarasi kkturi de manipulari. Ati mai zis odata ca Plaha are dosar in SUA, si a trecut deja 2 ani de atunci, si vad ca tare bine se impaca plaha cu americanii

  Reply
 12. Eduard at |

  Si din nou tacere la capitolul lui Platon si Topii, cind o sa avem o petitie pentru a cere readucerea in tara si tragerea la raspundere pentru crime.

  Reply
 13. Vasile at |

  Iarasi o doza de manipulare din partea presei “libere”! Plahotniuc se duce deseori in SUA si prieteneste cu liderii de acolo!

  Reply
 14. Mister at |

  kikalau si nimic altceva cum poti sa faci striri cu poze fake? bardac

  Reply
 15. Rodion at |

  Ce cacat cu perje mai este si acesta, daca Plahotniuc destul de des e prin America si nimeni u-i zice nimic?! Cred ca e vreo minciuna impotriva lui, acum inainte de alegeri.

  Reply
 16. Serghiu at |

  De unde bre așa minciuni, voi nu vedeți ce suport și sprijin are Plahotniuc din SUA, ba congresmani, senatori vin în Moldova, ba el pleacă în SUA, de unde așa prostii, cine le inventează, a ?

  Reply
 17. Mex at |

  Numai bună de șters la cur petiția asta. Ați mai strâns înainte vreo 50.000 de semnături nu știu pentru ce. Unde-s ele? De ce nu mai vorbiți despre ele? :D

  Reply
 18. Negru Constantin at |

  Plahotniuc și regimul instaurat de el în Moldova este cea mai gravă problemă a tarii noastre.
  Fără ajutorul administrației SUA și UE, poporul moldovean nu are nici o șansă să scape de acest clan mafiot care a acaparat totalmente puterea în Moldova.

  Reply
 19. Baciu Liubovi at |

  Semnez

  Reply
 20. Leanca Elena at |

  Semnez!

  Reply
 21. Tamara Vija at |

  Sa fie pedepsite persoanele care au participat inclusiv Plahotniuc care au participat la furtul banilor din toate bancile si confiscate toate bunurile.

  Reply
 22. Eugenia at |

  Într-un cias bun!

  Reply
 23. Eugenia at |

  Semnez

  Reply
 24. Vasile Chișlari at |

  haideți sa scăpăm odata de acest animal!

  Reply
 25. Coptu rodica at |

  :evil:

  Reply
 26. Ana Cozma at |

  Sa fie trasi la raspundere toti acei inplicati in furtul miliardul,sa li se fie confiscata toata avere de pe teritoriul republicii Moldova si sa fie confiscate toate bunurile immobiliare din strainatate Doamne ajuta si intrun ceas bun

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green