_y1c8311_5652072

BLOG: Târguri de Crăciun din miliardul furat

Noul sport practicat de criminalii de la Putere cu mult fast în contextul sărbatorilor de iarnă, dar mai cu seamă în preajma alegerilor parlamentare din februarie, este întrecerea a cui târg de Crăciun este mai bogat și mai frumos. Dacă până acum asemenea târguri nici nu prea se făceau, le vedeam doar pe la televizor prin capitalele europene, anul acesta, în schimb, avem vreo 5 târguri – târgul de Crăciun din Chișinău al lui Filip, cel din Orhei al lui Șor, al lui Grigorișîn din Bălți, al Irinei Vlah de la Comrat și să nu uităm de cel de la Nisporeni al lui Plahotniuc. Credeți că este o coincidență că excesul de târguri luxoase de Crăciun are loc la mai puțin de 2 luni până la alegerile parlamentare? Din contra, un raționament absolut pragmatic.

Târgurile astea ne arată cu precizie două lucruri importante. În primul rând, uitându-ne la ele putem să ne dăm bine seama cine a furat miliardul și cine s-a înfruptat din banii frați. Prin urmare, nu e nicio mirare că cele mai costisitoare târguri sunt ale lui Plahotniuc și Șor, principalii protagoniști din rapoartele Kroll. Târgurile arată exact și starea psihică a organizatorilor, adică, cine se teme mai tare de noi, alegătorii. Cu cât târgul este mai mare, mai pompos, cu mai multe investiții, cu atât mai mare este și frica organizatorului ca în alegerile din 24 februarie să nu fie votat de cetățeni.

Astfel, că să rezumăm și să concluzionăm – din sportul al cui târg este mai grozav și mai barosan, nu se vede nimic altceva decât cine a furat miliardul și cine se teme de votul nostru din alegeri. Tot din frica aceasta Plahotniuc a pupat, ridicat în brațe  și s-a fotografiat cu zeci de copii ale nisporenenilor și va continua mult și bine cu lingușeala în același ritm, pentru că mai sunt încă 2 luni până la alegeri.

Noi, poporul, nici nu am început a face nimic și bandiților deja le e frică de cetățeni, iar dacă ne-am trezi din somnul cel de moarte și am mai și face ceva, vă închipuiți ce tremurici îi va apuca pe acești tâlhari, ce ne conduc țara spre prăpastie.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green