Untitled-1

BLOG: Un accident rutier banal, dar care a scos în evidență cât de tare, totuși, își urăsc moldovenii președintele

Fără îndoială, evenimentul care a zguduit toată societatea moldovenească, a pus pe jar rețelele de socializare și a scos politicienii noștri corupți din zona lor de confort, a fost accidentul rutier de duminică de pe traseul Chișinău-Ungheni, în care a fost implicat #nepreședintele Igor Dodon.

În timp ce socialiștii s-au isterizat la maxim, acuzând în unison ditamai „o tentativă de omor și atentat la viața președintelui”, internauții s-au întrecut în glume pe rețelele de socializare, regretând că Dodon a scăpat nevătămat din acest accident, care putea deveni „un prilej de sărbătoare națională”.

Am văzut și reacțiile moraliste ale finului dictatorului. Andrian Candu, speakerul prin procură de la naș, a reproșat populist și penibil criza de moralitate, lipsa de compasiune și omenie a cetățenilor, regretând reacțiile legate de accidentul lui Dodon, cică „comentariile care au invadat spaţiul public l-au dezamăgit”. Dle fin al mafiei, deși vorbiți de omenie, moralitate și încredere, ați uitat, probabil, că Partidul Democrat, fracțiune din care faceți parte, se află într-o mare criză de moralitate, neavând nimic comun cu omenia, încrederea și bunul simț. Ce semănați, aceea adunați, stimabililor. Nicio mirare.

De mirare este, mai degrabă, faptul cum poliția umblă cu mâța-n sac și cu cioara vopsită. Astfel, potrivit unui comunicat al poliției, „accidentul s-a produs după ce un camion de model „Mercedes”, condus de un bărbat de 40 de ani, a intrat în depășire pe contrasens și a lovit frontal coloana oficială”. Asta deși în imaginile oferite de Serviciul de Protecție și Pază de Stat se poate vedea foarte clar că, de fapt, camionul a derapat pe contrasens, cel mai probabil, după o frânare bruscă, lovind din lateral vehiculul în care se deplasa Igor Dodon, mama și fiul acestuia. De asemenea, se vede foarte clar că SPPS-ul se comportă periculos pe drumuri, inclusiv pe trasee înguste, cu doar două benzi, și încă și pe condiții meteo nefavorabile, că mașinele cortegiului prezidențial se deplasează cu viteză excesivă, provocând situații de accident prin stresarea celorlalți participanți la trafic, impuși de girofare și sirene să frâneze brusc și să elibereze pista.

Sunt doar câteva detalii, pe care le-am sesizat doar în baza acestei singure înregistrări, care a fost autorizată să apară în public doar din motivul că ar avantaja și susține versiunea SPPS și a președintelui. Nu v-ați pus întrebarea de ce nu se fac publice și imaginile video de pe alte mașini din cortegiu? De ce ni se arată doar momentul impactului, nu și cauza derapajului camionului?

Evident că aceste circumstanțe nu vor fi luate în calcul de oamenii legii. La fel cum nu va fi luat în calcul nici faptul că Dodon a profitat de beneficiile statutului său în scopuri personale și a folosit coloana oficială pentru a-și duce mama acasă, la Sadova. Informație, confirmată public, de altfel, de deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

Înr-o țară în care cumătrismul este în capul mesei este naiv să aștepți o anchetă independentă într-unul din cele mai politizate cazuri, în care este implicat chiar președintele țării. E limpede că se dorește mușamalizarea circumstanțelor reale ale accidentului, e limpede că vinovat se va face șoferul camionului, pe care îl vor transforma dacă nu în terorist, cel puțin, în țap ispășitor, și tare mă tem că vor începe persecuții și răfuieli centralizate cu administratorii Avicolei Floreni.

Dincolo de teoriile conspiraționiste, dincolo de latura politică și „arderea pe rug” de pe facebook, trebuie să recunoaștem că accidentul lui Dodon este un accident rutier banal, ca alte mii de accidente care au loc anual pe drumurile țării, dar care a scos în evidență cât de tare, totuși, își urăsc moldovenii președintele, cât de afectată este poliția de cumătrism și cum rezolvă oamenii legii întrebările, când la mijloc sunt persoane influente, cum politicienii compromiși sunt gata să speculeze pe orice, numai să-și ridice un pic ratingul politic, aflat „mai jos de plintus”, dar și cum persoane nevinovate imediat cum ies din gura morții află că sunt „killeri”.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Anonymous at |

  E de vina comportamentul porcesc al persoanelor din cortegiu, care merg cu viteza si imping in mod foarte periculos automobilile de pe contrasens sa opreasca . Mai ales in cotituri ei foarte porcos te obliga sa opresti cind ai viteza mare si tu nu poti sa opresti in loc pe dreapta mai ales cind ploua si este glod pe marginea drumului. Eu singur am fost impins in chiuvet de prima masina din cortegiu, care a venit in mine iesind pe contrasens si obligindu-ma sa dau in chiuvet, altminteri ma tampona frontal.
  Niste porci.

  Reply
 2. Dragos at |

  Un om care se impotriveste tuturor mustrarilor, va fi zdrobit deoadata de Cel-de-Sus. Nu conteaza daca esti mare si tare, sef, boss, capetenie de partid sau presedinte. Dumnezeu iti trimte o avertizare si iti spune sa-ti schimbi viata, directia, sufletul. Daca esti credincios si cu glagore la cap, tii seama. Asa ca pacatosenia Dodon – doldora de bani, de nesmtire si de pacate grele – sa tina seama de aceasta avertizare extrem de dura, pentru ca l-a lovit si pe el, si pe ma-sa, si pe fiul sau.

  Reply
 3. Dragos at |

  Dincolo de orice, accidental a fost transformat intr-un spectacol garndios al desantarii desantatilor din grupul infractional organizat. Trivialitatea si josnicia finului abject al Nasului infect, cardasia si manipularea fara limite, frizeaza toate limitele nebuniei. Ca Cacandu behaie, ori de cate ori are ocazia, o stim cu totii. De ce lumea il uraste pe asta paznic de closet presidential? Pentru ca s-a incardosat cu Nasul Cosa Nostra, pentru ca este un ticalos ticalosit, un pravoslavnic de fatada, un fripturist. Ticalosia de care Dodoloaie mega-oaie este constient, este propria natura a mizerabilului comunistoid plahotniucist. Un biet imbecil fara constiinta, fara moralitate, fara scrupule, fara omenie! Da, Mama Natura I-a jucat un renghi hidos. L-a avertizat, pur si simplu. Ca daca nu se astampara si nu-si face “mea culpa”, va deveni, ca si ceilalti, un trup teapan, un starv puturos, un cuib de viermi, o mana de moaste imputite. Nu este iubit, i se doreste moartea, pentru ca se scalda in huzur, lene, bani si chermeze, dara mai cu seama, pentru ca este un ingrat, un taranoi ingamfat, un Tradator si un mare mincinos. Pentru el nu mai exista decat doua drumuri: pocainta sau nimicirea. Il va nimici propria natura de catea jegoasa si Bunul Dumnezeu.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green