1111111111111111

BLOG: Unde e logica?

De deplorabila stare socială a lucrurilor găsim mereu vinovați factorii externi: tancurile rusești, masoneria mondială, extratereștrii. Dar nu ne-am gândit că cel mai probabil că dușmanul nostru e ascuns mult mai aproape. Ne plângem pe faptul că greblele sunt prea dureroase, dar continuăm la infinit să călcăm pe ele, alegînd la putere potlogari care nu se gîndesc deloc la interesele noastre.

Republica Moldova este o țară agrară, care produce practic tot de ce e nevoie pentru consumul intern, de exemplu, carne de porc, vita, pui, cartofi, mere, prune, castraveți, nuci, porumb, struguri, varză etc. Indiferent de perioada anului, oamenii pot și își realizează produsul, păstrîndu-l în frigidere speciale în condițiile respective.

Am dat o tură înainte de Paște prin supermarket și am atras atenția că toate legumele și fructele vin din Turcia, Grecia, și alte țări, iar prețurile sunt exagerate! Să zicem că ești gata să arunci un ban pe ceva exotic, care nu îl producem acasă, dar să dai sute de lei pe nuci sau prune uscate, mere sau castraveți?

Noi puțini struguri avem, încît apare necesitatea importării din alte state a produsului care se găsește din plin la noi? Mai mult decît atît, se alterează pe cîmpuri producția pentru că nu au unde o importa, și prețul la 1 kg de struguri de pe loc e 15-20 lei, iar strugurii importați costă 140! Zmeura costa 724 lei!!!!! Cîteva zile de muncă pentru un kg de zmeură? Atunci cînd la noi se strică pe deal sau în frigidere pusă la păstrare în așteptarea contractelor? Unde e logica?

De aici trebuie să pornească acești deputați care ne asigură că au venit să facă schimbarea!

Cînd politicienii noștri vorbesc că vor face bine, trebuie să pornească de la cere-ofertă, de la ce avem pe piață și ce produse importăm!

Altfel, rezultă că producția unui investitor autohton în agricultură se alterează pe deal, iar supermaketele importă din altă țară la preț înzecit. Pierde și cumpărătorul și agricultorul. Cine cîștigă atunci, uite care e întrebarea!

Are loc jupuierea cetățeanului simplu din două părți, care și așa abia își trage sufletul de sărăcie și nevoi.
Cum se gândesc demnitarii la cetățeni? Majorează amenzile, adoptă legi cu de desubturi ascunse și crează capcane pentru cetățeanul simplu, și pe an ce trece complică relațiile cetățean – stat.

Statul și cetățeanul ar trebui să fie un tot întreg, să se sprijine reciproc în procesele de dezvoltare, nu să scoate șapte piei de pe om. Iar dacă statul nu are grijă de noi, poporul plătitor de impozite, pentru ce nouă așa stat?

 

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green