Plahotniuc Kim Jong Un

BLOG: Ura, trăiască partidul, trăiască „pro-Coreea de Nord”!

Nu știu dacă ați observat, dar PDM, de când a rămas singur la guvernare și între-timp a devenit Pro-Moldova săracă, furată și manipulată, orice inițiativă, acțiune, eveniment, care sunt organizate în ultimul timp, cât de leșinate și păcătoase n-ar fi, trebuie neapărat să poarte semnătura „celor trei trandafiri”. La fel cum trebuie să poarte semnătura partidului toate acțiunile „de stat”, din bani publici sau chiar din banii contribuabililor.

A fost reparată vreo grădiniță din banii părinților? A fost lansat un nou teren de joacă din banii locatarilor blocurilor din preajmă? A fost reparat vreo sută de metri de drum din banii publici, adică din impozitele și taxele plătite de cetățeni? Neapărat la „tăierea panglicii” trebuie să fie prezent vreun deputat, consilier municipal, raional, local sau candidat pe circumscripție din partea PDM. Dacă trebuie de anunțat vreo inițiativă legislativă, vreo majorare de salarii în scop electoral, de numit sau de concediat vreun ministru, poftim, este sediul PDM.

Cum spunea ministra Monica Babuc în campania electorală de acum 4 ani, „Dacă avem drumuri bune să știți că asta se datorează Partidului Democrat, dacă avem o viteză mare la internet și puteți comunica cu rudele dumneavoastră din afară asta se datorează Partidului Democrat”. Ura, trăiască partidul, trăiască tovarășul Plahotniuc, trăiască „pro-Coreea de Nord”!

Mai nou, moldo-coreenii vor trebui „să mulțumească partidului” și pentru organizarea Târgului de Crăciun, de care, pentru al doilea an consecutiv, se va ocupa nu Primăria Chișinău, ci Guvernul Filip. O sarcină „de stat” super-mega complicată și extrem de responsabilă, care nu putea fi îndeplinită fără implicarea directă a partidului.

Toate aceste acțiuni populiste, exploatate la negru de democrați în speranța disperată că lumea peste noapte se va îndrăgosti de ei și în februarie îi va vota cu ambele mâini produc, mai degrabă, un puternic efect de bumerang cu aspect destul de ridicol. Cetățenii deșteptați și teferi la cap, care nu consumă produse media alterate ale holdingului oligarhic (numărul cărora, apropo, este din ce în ce mai mare), taxează destul de dur mesaje, gen „datorită partidului” și reacționează, mai degrabă, la mesaje obiective, gen „din cauza partidului”.

Oamenii foarte bine știu și, sigur, nu vor uita pe 24 februarie, atunci când vor intra în cabina de vot, acolo unde nimeni nu-i va mai putea intimida, șantaja sau persecuta, că din cauza partidului Republica Moldova a ajuns, practic, la o izolare pe plan internațional. Că din cauza încălcării recomandărilor Comisiei de la Veneția privind votul mixt, din cauza refuzului căutării miliardului furat și pedepsirii vinovaților, din cauza anulării ilegale a alegerilor pentru funcția de primar al capitalei pe motiv că a câștigat un exponent al opoziției, din cauza lipsei independenței justiției, din cauza dictaturii s-a compromis definitiv și integrarea europeană și speranța într-o viață mai bună pentru majoritatea cetățenilor, nevoiți să ia drumul străinătății pentru a-și putea întreține familiile. Și-n cunoștință de cauză vor face alegerea corectă, dictată de suflet și rațiune.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Alexandru at |

  Cine ratatul ăsta care scrie așa kkt-uri ?

  Reply
 2. Denis at |

  Asa vrea sa ne arate opozitia aceasta tara, pe cand la noi destul de usor se traieste.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green