2

Blog: Vocea din scorbură

Plahotniuc din ascunzătoare declară că nu e vinovat și că toate întîmplate în ultimul timp sunt doar o răfuială politică. Dar se știe că dacă nu ar avea de ce se teme, ar ieși cu armata lui de avocați și ar lupta contra sistemului, cîștigînd respect. Dar el înțelege că va fi judecat de același sistem putred creat chiar de el. Înțelege că stînd acasă va gusta din ,,răcoarea” camerelor din penitenciar, din condițiile antisanitare și neprielnice pentru un baron ca el.

Dacă simți că ești cinstit, vii în fața lumii și răspunzi pentru ce ți se incriminează, da nu fugi în țări exotice și de acolo emiți declarații prin care o faci pe jertva. După ani de teroare, a venit rîndul să se răspundă pentru cele făcute. Acum, în faza de autodemisii, se vede clar că sistemul plahotniucist și-a a întins tentaculele prin toate sistemele, și controla din umbră orice instituție a statului. E clar de ce avem atîtea cazuri pierdute la CEDO, e clar de ce orice recurs citit la Curtea De Apel era formal, pentru că din timp totul era deja hotărît.

Acum, toți cei care erau sub papucul pahanului, își dau în fugă demisia, vînd tot ce au și pleacă, pentru că vine dreapta judecată în fața poporului. Sunt sigur că vor fi strategii de reînviere a defunctului democrat, chiar recent în Găgăuzia organizația condusă de Dudoglo a declarat că dacă va fi recunoscut bașcanul, ei vor merge și pînă la nesupunere civilă. Se vede deodată că această persoană este din armata lui Plahotniuc, căci metodele a lui sunt. Sunt sigur că vor mai apărea metode de a încerca resuscitarea puterii democrate, dar, e prea tîrziu.

Ca să arați că ești corect și nu ai de ce te teme, vii în fața partidului, vii în fața lumii, judecătorilor echidistanți și lupți legal pentru poziția ta, dar despre ce onoare și virtute să vorbim, cînd din cauza setii lui de putere mai nu s-a pornit un război civil? Locul lui Plahotniuc e lîngă Filat, pentru fiecare fapta – răsplată!

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

 

 

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Dragos at |

  PlaHOIT ambulantul are mai multe ascunzatori. Si, ca un cameleon turbat cu multe identitati, isi schimba culoarea (actul de identitate) in functie de craca pe care sta. Stiu din surse sigure ca cel mai “utilizat” pasaport este acela in care sta scris negru pe alb. Mircea Pituska.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green