miliard vs 600 lei

BLOG: Miliardul vs. 600 lei

Recent, un om a fost pus sub învinuire pentru furăciune în proporții deosebit de mari, furînd niște cutii dintr-o farmacie în sumă de 600 lei. Ei bine, într-o țară normală, oricine fură trebuie pedepsit. Doar că am observat că la noi în țară cei care  fură un ou stau la pușcărie, iar cei care fură bugetul țării pe zece ani înainte trăiesc bine mersi, plecînd regulat în vacanțe pe cele mai scumpe plaje din lume.

Spre exemplu, ce face Drăguțanu? A dus la reparație o mașină și cu cealaltă și-a dus popo-ul la odihnă? A dat vreo explicație, unde-s banii? Doar el era împuternicit ca să aibă grijă de bănci și de bani și lui i-a fost în putere să oprească furtul secolului sau măcar să iasă în stradă și să strige în gura mare că se fură de la noi, oameni, hai să îi oprim!

Ce i se întîmplă lui Leancă, doar el era premier cînd s-a furat miliardul? Și ce e cu el? Hm, e perfect! Deține un partid-satelit plahotniucist, o duce bine și sigur a și uitat că a disparut acest miliard, ce, de parcă la el s-a furat? Cum se zice într-un proverb popular englez „Ya ne ya i hata ne moya”.

Da domnul mare savant Găburici? Doar ei toți au fost la curent cu furăciunea, dar înțelegi că stingînd drogul prieteniei cu Leancă într-un jacuzzi, aroma wiski-ului cu gheață nu le-ar fi permis să se gîndească la poporul sărac, prăpădit și, chiar dacă conștiința s-ar fi trezit pentru o clipă, era nocautată de o nouă doză de wiski, astfel sigur n-ar fi schimbat o viață bună de boier pentru un suflet de om sărac dar cinstit.

Nu spun că omul care a furat cutiile în valoare de 600 lei nu trebuie pedepsit, dar daca pentru 600 lei cineva face pușcărie, de ce cei care au pus pe spate țara stau în libertate?

BLOGUL lui Dorin Popa

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Spencer at |

  Prostii populiste! Din cauză că un criminal ca Filat ne-a furat de miliarde, asta nu înseamnă că noi trebuie să tolerăm alte crime mai mici!

  Reply
 2. Adevarul at |

  Da pofig cat erau, acum trebuie doar sa se recupereze banii iar cei care se fac vinovati sa fie trasi la raspundere.

  Reply
 3. realist at |

  Ce face Gofman cu Sagaidac, care erau responsabili de directia antifrauda la banca sociala? De ce au admis furtul? Ce face Filat si Platon? De ce nu intorc miliardul?!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green