shutterstock_47433454-1024x784

Bugetarii vor avea patru zile de odihnă noi în 2018. Când vor fi recuperate acestea

În anul 2018, zilele de 9 martie, 30 aprilie, 24 și 31 decembrie vor fi zile de odihnă, iar zilele de 3 martie, 21 aprilie, 8 si 15 decembrie – zile de lucru. Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre în acest sens. 

Potrivit documentului, salariații care în ziua considerată zi de odihnă nu se vor afla în raporturi de muncă cu unitatea în cauză, ale căror contracte individuale de muncă vor fi suspendate la data respectivă, precum și cei care în ziua respectivă se vor afla în concediu medical, în concediu de maternitate, în concediu parțial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani, concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani, în concediu de odihnă anual, în concediu neplătit și în concediu de studii nu au obligația de a se prezenta la serviciu în ziua considerată zi lucrătoare.

Instituțiile publice locale şi centrale, conducătorii întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor vor asigura activitatea eficientă a instituţiilor subordonate în zilele considerate lucrătoare. Propunerea de modificare a graficului de muncă se conformează prevederilor Codului muncii, potrivit căruia, Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile.

Conform Codului Muncii, salariații beneficiază de 13 zile de sărbătoare nelucrătoare pe an.

Foto: sianalow.com

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Mare bucurie, ce folos dacă trebuie recuperate :smile: :sad:

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green