27330200_1782163448474053_1563056337_o

Buveta de pe strada Trandafirilor din capitală deserveșe chișinăuienii timp de 17 ani

Zilnic, zeci de oameni stau în rând la buveta din strada Trandafirilor pentru a lua apă. De la începutul lunii ianuarie curent, de la buvetă au fost luate 123 tone apă. Astfel, zilnic de la acest punct de distribuție a apei, oamenii iau peste 6 tone de apă.

„Apă-Canal Chișinău” asigură locuitorii capitalei că pot consuma cu certitidine această apă, dar și pe cea de la robinet. Zilnic, specialiștii de la ACC iau probe pentru a stabili calitatea apei. În baza rezultatelor de-a lungul anilor s-a demonstrat că apa poate fi consumată fără frică.

„Apa vine rețeaua centralizată. Înainte de a ajunge la consumator ea trece printr-un sistem de filtrare a sărurilor. Odată la trei luni este schimbat filtrul, iar o dată la jumătate de an, lampa cu raze ultraviolete care dezinfectează. Conform unor estimări, în 2017 de la această fântână au fost luate 2697 de m cubi de apă”, subliniază reprezentanții ACC.

Buveta deservește locuitorii sectorului Botanica de 17 ani. Cheltuielile au fost suportate de municipalitate și se ridică la sute de mii de lei. Această buvetă a fost construită după modelul altora din orașele Kiev și Odessa. După darea în exploatarea ea a trecut la balanța furnizorului de apă. Furnizorul de apă de comun acord cu municipalitatea, preconizează să instaleze câte cel puțin o buvetă de acest fel în fiecare sector al capitalei.

Foto: acc.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green