bizlaw.md

Administratoarea unei companii de turism – condamnată pentru că a înșelat doi soți care au plătit-o să le găsească de lucru în Italia

La solicitarea și insistența procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a fost condamnată la 8 ani închisoare o femeie pentru trafic de ființe umane a doi soți din Republica Moldova.
 Femeia are vârsta de 33 de ani și ocupa funcția de administrator al unei companii de turism. Deși nu deținea licență în facilitarea muncii peste hotare a clienților, aceasta le-a promis la doi soți angajarea la muncă în Italia, în schimbul sumei de 4.000 euro, fapt ce s-a produs  în septembrie 2016.
Rugămintea soților de a beneficia de reduceri pentru serviciu nu a fost acceptată. Respectiv, pentru a avea posibilitate de a achita serviciile, victimele au pus casa lor de locuit în gaj și au achitat suma solicitată.
Promisiunea inculpatei a fost că le va oferi muncă cu salariu de 650 euro lunar pentru clientă și de 750 – pentru client, iar cazarea le va fi asigurată de firmă, unde vor încheia contracte de muncă. Munca la care urmau să fie încadrați era îngrijirea unei persoane în etate – în cazul clientei și tunsul ierbii și îngrijirea copacilor – în cazul clientului. Ajunși în Italia, însă, au fost cazați într-o încăpere fără geamuri, fără electricitate, iar baie erau nevoiți să facă cu apă rece. Mai mult decât atât, pentru cele două luni lucrate la angajatorii la care au fost aduși de „compania de turism din Chișinău”, cei doi soți au fost plătiți doar parțial, mai mult simbolic.
Instanța de judecată a luat în considerare și probele prezentate de procurori după desfășurarea perchezițiilor la sediul companiei, dar și rezultatele operațiunii unui investigator sub acoperire. – Acesta a fost dotat cu aparataj de înregistrare și a primit același răspuns de la administratoarea companiei de turism: 2000 euro per persoană pentru ca să le „faciliteze” prestarea muncii în Italia.
Prin urmare, judecătorii au condamnat-o pe inculpată la pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen de 8 ani, într-un penitenciar de femei. Suplimentar, după ispășirea acestei pedepse, inculpata nu va avea voie să lucreze, timp de 5 ani, în domenii care țin de angajarea persoanelor la muncă. De asemenea, aceasta a fost obligată să le întoarcă victimelor suma de 4.000 euro și a primit interdicția de nepărăsire a țării, până la intrarea în vigoare a sentinței.
 foto: bizlaw.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green