img

Campania de salubrizare de toamnă, în toi! Serviciile municipale au evacuat săptămâna trecută peste 1.500 de rute de deșeuri

Serviciile municipale de profil desfășoară în continuare campania de salubrizare de toamnă, care are loc în perioada 2 octombrie – 15 decembrie. Pe parcursul săptămânii trecute, au fost efectuate lucrări de curățire a arborilor și salubrizare a spațiilor verzi, în parcurile centrale și pe bulevarde.

De asemenea, angajații Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spațiilor verzi” au fost antrenați la curățarea arborilor din zonele rezidențiale, la solicitarea cetățenilor orașului. În sectoarele capitalei au fost tăiați 66 arbori avariați sau uscați, 88 de copaci au fost curățiți și alți 16  renovați. De asemenea, au fost evacuate 197 rute de gunoi menajer, frunze și crengi din parcuri.

Angajații Direcției generale locativ-comunale și amenajare au lucrat toată săptămâna trecută la salubrizarea teritoriilor adiacente blocurilor de locuinţă și la evacuarea frunzișului, fiind evacuate 288 de rute de deșeuri. Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, Regia „Autosalubritate” a evacuat 1.065 rute de deșeuri.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă la moment Regia locativ-comunală ține de lipsa de personal. Potrivit lui Petru Gontea, muncitorii se eliberează din cauza volumului mare de lucru. Dacă în primăvară efectivul de lucrători era de 453 de persoane, acum au rămas doar 403, a precizat șeful Direcției locativ-comunale şi amenajare.

În context, primarul interimar, Silvia Radu, a solicitat responsabililor de profil să se întrunească în această săptămână pentru a rezolva problemele apărute pe acest segment, în domeniul curățeniei.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green