fgd

Campania „Un doctor pentru tine”: Peste 43.000 de persoane, examinate gratuit în jumătate de an

43 mii de persoane au fost consultate gratuit pe parcursul a jumătate de an în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, lansată la inițiativa lui Pavel Filip. „Sănătatea este o prioritate pentru noi și mă bucur că această campanie a prins contur. Aceasta ne oferă posibilitatea să salvăm mai multe vieți”, a spus premierul.

Echipele mixte de specialiști, formate din medici endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi au mers în raioanele țării, unde au examinat peste 10 mii de persoane. În anul curent, echipa de medici se extinde cu 35 de specialiști oncologi, care vor examina pacienții în scopul prevenirii maladiilor oncologice și informării societății  despre grupurile de risc și tratamentele aplicate.

În același timp, în cadrul campaniei, peste 5000 de femei au efectuat deja screening mamar gratuit, serviciu lansat în a doua etapă a campaniei. De asemenea, peste 22 de mii de persoane au beneficiat de screening prin radiografie pulmonară, iar circa 5500 de copii au fost consultați de medici stomatologi.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată  la 2 august 2018. Aceasta continuă și în anul 2019 – examinarea gratuită a locuitorilor satelor se desfășoară conform graficului stabilit.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Mister at |

  si acum se mai recurge si la multe prepearate faramceutice grsatuite adica compensate, iata as spune ca se fac treburi la guvern

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green