459195l-610x390-b-9e329ffd

Carburanții continuă să se scumpească! Noile prețuri plafon anunțate de ANRE pentru următoarele două săptămâni

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților în perioada 24 ianuarie – 06 februarie 2018. Astfel, pentru benzina auto Premium-95 a fost stabilit un preț de 18,47 lei/litrul, cu 15 bani mai mult decât acum două săptămâni, iar pentru motorină – 16,51 lei/litrul, un preț mai mare cu 19 bani decât cel stabilit anterior.

nbPrecizăm că operatorii de pe piața produselor petroliere determină, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, iar apoi le publică pe pagina sa web și le afișează pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Totodată, aceștia nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât prețurile plafon stabilite de ANRE.

În acest sens, ANRE atenționează operatorii asupra responsabilității respectării noii proceduri de stabilire și aplicare a prețurilor de comercializare, subliniind că se va proceda la verificarea modului în care se respectă această procedură.

Imagine simbol: automarket.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green