nb

Cartea „Statalitatea Moldovei”, lansată la Chișinău. Igor Dodon: „E nevoie de o mobilizare socială și intelectuală pentru a apăra valorile poporului nostru” – (VIDEO)

La Chișinău a fost lansată cartea „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării”. Volumul include materialele Conferinței științifice internaționale care s-a desfășurat în perioada 24-25 martie curent, la inițiativa și sub patronajul Președinției. Cartea a fost editată de Institutul de Relații Internaționale din Moldova, iar la eveniment au participat savanți notorii, istorici, profesori și studenți.

„În aceste vremuri, când identitatea și istoria moldovenească sunt în mod sistemic subminate, e nevoie de o mobilizare nu doar socială, ci și intelectuală, pentru a apăra valorile poporului nostru care vrea să-și trăiască propriul destin, în mod independent și cu demnitate”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a menționat că statalitatea moldovenească trebuie consolidată prin discuții academice, prin inițiative politice, prin programe și proiecte naționale de restabilire a încrederii cetățenilor în propria țară. Președintele susține că sunt multe idei și planuri și va face tot posibilul pentru a promova și apăra valorile noastre tradiționale, istoria, limba, așa cum a promis cetățenilor țării noastre.

„În calitate de șef de stat, prima mea datorie politică și constituțională este să garantez și să consolidez statalitatea Republicii Moldova, iar susținerea activităților științifico-culturale orientate spre aceasta, reprezintă un pas sigur spre viitorul prosper al Republicii Moldova”, a mai adugat președintele.


Foto/Video: presedinte.md

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. tudor at |

  inca un kkt ruso-socialisto-homo(sexualo)-sovietic

  Reply
 2. Anonymous at |

  Istoria românească domnule Preşedinte!!!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green