11

Câți cetățeni s-au întors săptămână acasă

În perioada 23 – 29 martie 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 29 de evenimente, cu documentarea a 31 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- 15 încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- opt cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- cinci conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
- un caz de trafic ilicit de mărfuri.

Au fost declanșate 26 de consemne, toate conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale. În decursul săptămânii precedente 10 cetăţeni străini, dar și 30 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 48 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 249 400 și încasarea amenzilor de 30 550 lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 23 260 traversări, dintre care un număr mai mare – 15 600 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Comparativ cu numărul total de persoane, înregistrat în a treia săptămână a lunii martie, este în descreștere cu peste 43%. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 13 319 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 43% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost sâmbătă, 28 martie 2020, fiind înregistrate valori de 4 031 traversări persoane și 1 874 traversări mijloace de transport.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 291 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 563 traversări persoane, dintre care 985 treceri la frontiera moldo-română și 578 treceri la frontiera cu Ucraina.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green