gh

Cazul copilului de 7 ani din Telenești, ucis și aruncat în fântână: Tatăl minorului care a efectuat împușcătura riscă pedeapsă doar pentru păstrarea neglijentă a armei

Bărbatul din satul Verejeni, al cărui fiu l-a împușcat accidental pe amicul său de 7 ani, va compărea pe banca acuzaţilor pentru păstrarea neglijentă a armelor de foc şi muniţiilor. Procuratura raionului Teleneşti a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată dosarul respectiv. Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă până la trei ani de închisoare.

Amintim că tragedia a avut loc pe 18 noiembrie 2017, când un minor de 14 ani a tras dintr-o armă de foc într-un alt copil de 7 ani, care a decedat la scurt timp din cauza leziunilor grave primite. Corpul neînsufleţit al victimei a fost găsit într-o fântână din apropierea casei acestuia, unde se presupune că ar fi fost aruncat de tatăl făptașului cu scopul de a ascunde urmele.

Procurorii au stabilit că arma de vânătoare din care s-a tras aparţinea tatălui minorului de 14 ani, care a lăsat-o fără supraveghere, încărcată cu un cartuş, în odaia în care cei doi se jucau. Depistând arma respectivă, fiul său a efectuat o împuşcătură în direcţia minorului de 7 ani, cauzându-i vătămări corporale grave, incompatibile cu viaţa.

Procurorii continuă acţiunile de urmărire penală în privinţa adolescentului, în vârstă de 14 ani, într-un alt dosar penal distinct, acesta fiind învinuit de omor intenţionat. În prezent, adolescentul este cercetat în stare de libertate, iar tatăl acestuia – în arest preventiv.

Foto: sputnik.md/dse.md/petitieonline.com

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green