22089167_2104757636216897_1008706337931964380_n

CC constată din nou imposibilitatea șefului statului de a-și îndeplini atribuțiile! Dodon, suspendat din funcție pentru că a refuzat să promulge legea anti-propagandă – (VIDEO)

Președintele Igor Dodon va fi suspendat din nou din funcție. De această dată, Curtea Constituțională a constatat imposibilitatea temporară a șefului statului de a-și exercita atribuțiile de serviciu din motiv că a refuzat să promulge modificările legislative operate de Parlament la Codul Audiovizualului în ceea ce ține de eliminarea propagandei ruse din spațiul mediatic al Republicii Moldova.

Înalta Curte a fost sesizată joi, 4 ianuarie, de deputatul democrat Sergiu Sârbu, în vederea depășirii unui nou blocajul instituțional, provocat de refuzul șefului statului de a promulga legea anti-propagandă. Decretul respectiv ar urma să fie semnat de speakerul Andrian Candu sau premierul Pavel Filip.

Precizăm că Igor Dodon a sesizat ieri magistrații CC, solicitându-le să verifice constituționalitatea legii care interzice propaganda rusă. Potrivit șefului statului, aceasta atentează la principiile democrației și încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului, garantate de Constituție și Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Amintim că la 2 ianuarie curent, președintele a fost suspendat pentru a doua oară în scopul deblocării procesul de numire a candidaturilor noilor vicepremieri și miniștri în Guvern Filip.

Foto/Video: presedinte.md/privesc.eu

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Alexei at |

  Amintiții cineva tovarășului Dodon, că există Constituție ce trebuie respectată, chiar dacă ești președinte, nu ai dreptul să încalci legea supremă, pentru asta vei fi tras la răspundere.

  Reply
 2. Andrei at |

  Imi pare absolut normal ca Dodon sa fie suspendat atunci cind acesta ignora legea suprema a statului. Alta data nu are decit sa respecte Constitutia.

  Reply
 3. Anonymous at |

  Mă tem că ne va întra în deprindere aceasta …

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green