df7fbf5a-1eab-41e6-8fe9-0b9fad43c4ef

CC l-a suspendat din nou din funcție pe Igor Dodon! Noii membri ai Cabinetului de Miniștri vor fi numiți de Candu sau Filip – (VIDEO)

Curtea Constituțională a admis demersul unui grup de deputați din Parlamentul Republicii Moldova, depus la 28 decembrie 2017, privind suspendarea președintelui Igor Dodon în scopul deblocării procesul de numire a candidaturilor noilor vicepremieri și miniștri în Guvern Filip. 

Magistrații Înaltei Curți au reiterat faptul că șeful statului poate refuza o singură dată fiecare candidat propus în cadrul remanierilor guvernamentale, iar dacă premierul propune în mod repetat aceleași candidaturi, președintele țării este obligat să le accepte.

În acest sens, magistrații CC au constatat că Igor Dodon, care a refuzat în mod deliberat candidaturile la funcțiile de miniștri, este în imposibilitate temporară de a-și exercita atribuțiile funcției, iar responsabilitatea pentru semnarea decretelor de numire în funcție a noilor membri ai Cabinetului de Miniștri și-o va asuma speakerul Andrian Candu sau premierul Pavel Filip.

Precizăm că există un precedent în acest sens. La 24 octombrie 2017, ministrul Apărării, Eugen Sturza, a fost numit în cadrul unei proceduri speciale. Atunci, Igor Dodon a fost suspendat din funcție pentru prima dată, după ce a refuzat candidatul care i-a fost înaintată de Guvern, invocând „neprofesionalismul” acestuia. Decretul de numire a lui Eugen Sturza a fost semnat de șeful Legislativului, Andrian Candu.

Foto: privesc.eu

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Ne jucam cu țara in bunghi!!!

  Reply
 2. Eugen at |

  Moment istoric!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green