1

Ce a răspuns Chicu la întrebarea despre moțiunea de cenzură anunțată de PPDA

Întrebat despre aceasta, prim-ministrul Ion Chicu nu s-a arătat surprins de intenția PPDA de a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului pe care-l conduce.

„Iar, nu au obosit? Care este motivul?” a reacționat Chicu în cadrul unei conferințe de presă.

Fiind întrebat dacă Platforma DA ar avea motive pentru a depune moțiune de cenzură, premierul a punctat că întrebarea trebuie adresată celor din această formațiune.

Platforma Demnitate și Adevăr acuză socialiștii de o „farsă” în privința legii care prevede indexarea pensiilor de două ori pe an, la care ar fi fost introduse amendamente ce modifică radical varianta inițială a proiectului și amenință Guvernul cu înaintarea unei moțiuni de cenzură și chiar posibile proteste în stradă, dacă nu va fi modificată Legea ce vizează indexarea pensiilor.

„În aceste condiţii Platforma DA anunță că deputații formațiunii niciodată, categoric, nu vor vota pentru micșorarea nivelului protecției sociale. În cazul aprobării de către executiv a unei asemenea inițiative se vor întruni pe deplin toate circumstanțele pentru înaintarea moțiunii de cenzură pentru Guvern și organizarea unor proteste populare masive. Îndemnăm toate partidele politice de opoziție să facem front comun în sprijinul cetățenilor Republicii Moldova afectați de politicile antipopulare ale lui Dodon, împotriva populismului, corupției, irosirii banului public și a tuturor resurselor țării în interese străine, partinice și electorale”, a punctat Andrei Năstase.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green