dsc_7176

Ce ne recomandă poliția pentru a avea sărbători liniștite

În perioada 31 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020, polițiștii vor fi la datorie, în serviciul  comunității, atât în mediul rural, cât și în cel urban, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în linişte și siguranță.

În misiunea de asigurare a climatului de liniște și siguranță a cetăţenilor, alături de polițiștii de ordine publică și inspectorii de  patrulare, vor fi implicați carabinieri, pompieri, salvatori, precum și alți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, în vederea prevenirii şi combaterii evenimentelor negative, precum și intervenției rapide în caz de necesitate.

În vederea creșterii gradului de informare a cetățenilor privind riscurile specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, polițiștii  au fost prezenți astăzi în mijlocul comunității cu recomandări privind măsurile de sporire a siguranței personale, distribuind trecătorilor materiale informative.

Totodată, polițiștii au oferit cetățenilor câte un brăduț decorativ cu înscripția Poliției Naționale, menit să amintească familiilor despre importanța respectării măsurilor de siguranță, urându-le sărbători frumoase.

Astfel, pentru a petrece sărbătorile de iarnă în liniște și siguranță, Poliția Vă îndeamnă să țineți cont de următoarele recomandări:

Aveţi grijă de bunurile personale atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate (piaţă, magazine, în mijloacele de transport în comun).

 Nu vă afişați în public bijuteriile sau sumele mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra voastră pentru a nu deveni o ţintă sigură pentru răufăcători.

 Nu luaţi asupra voastră sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate.

 Nu lăsaţi niciodată în autoturism bani sau alte documente importante.

 Asiguraţi-vă că aţi încuiat locuinţa când plecaţi de acasă.

 Nu permiteţi persoanelor necunoscute să intre în casa Dvs, indiferent de pretextul folosit.

 Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere.

 Fie că sunteţi pieton sau conducător auto, respectaţi regulile de circulaţie rutieră.

 Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice și cuplați întotdeauna centura de siguranţă.

 Nu permiteţi copiilor să manipuleze petarde şi artificii sau alte materiale pirotehnice.

 Nu vă deplasați în locuri slab iluminate și evitați persoanele care vă inspiră neîncredere.

 Evitaţi persoanele agresive sau în stare de ebrietate, care provoacă conflicte sau situații de violență.

Dacă sunteți martor al unei fapte ilicite sau sunteți în pericol, apelați de urgenţă la 112!

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green