images_cms-image-000024987

CEC a decis: Alegerile anticipate din Chișinău și Bălți vor avea loc pe 20 mai curent

Alegerile locale noi pentru funcţiile de primari ai municipiilor Chişinău şi Bălţi vor avea loc pe 20 mai curent. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale. Tot atunci, urmează să fie organizate alegeri noi în alte cinci localităţi.

„Se ia act de demisia primarilor municipiilor Chișinău și Bălți și se propune desfășurarea alegerilor anticipate la data de 20 mai curent”, se arată în decizia de astăzi a autorității electorale.

Alegerile anticipate în municipiile Chișinău și Bălți vor costa autoritățile 22 de milioane 516 mii de lei. Devizul de cheltuieli a fost aprobat tot astăzi de membrii CEC.

Scrutinul pentru Primăria Chişinău va avea loc după ce, la 16 februarie curent, Dorin Chirtoacă, cercetat penal într-un dosar de trafic de influenţă şi corupere pasivă, şi-a dat demisia din funcție.

La 13 februarie, Renato Usatîi anunța o decizie similară. Fiind refugiat în Federația Rusă pentru mai bine de un an, acesta a declarat că nu va putea reveni acasă în timpul apropiat, iar la Bălți e nevoie de un edil care să muncească și să fie pe loc.

Foto: deschide.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green