jh

CEC a luat act de decizia instanței de judecată și a declarat nule alegerile locale din Chișinău – (VIDEO)

În ședința de astăzi, Comisia Electorală Centrală a luat act de hotărârea instanței de judecată din 19 iunie curent, declarând nule alegerile locale noi pentru funcția de  primar general al municipiului Chișinău, desfășurate la 20 mai (turul I) și 3 iunie (turul II).

„Se ia act de hotărârea Judecătoriei Chișinău Centru emisă la 19 iunie curent, se declară nule alegerile locale noi din Chișinău, atât turul întâi, cât și turul doi, și se dizolvă organele electorale de circumscripție inferioare”, se arată în decizia CEC. Hotătârea a fost aprobată cu cinci voturi „pentru” și două „împotrivă”.

Precizăm că potrivit prevederilor Codului electoral, alegeri locale generale, în toate localitățile din Republica Moldova, urmează să fie organizate în vara anului 2019.

De notat că președintele CEC, Alina Russu, a declarat în cadrul ședinței că nu înțelege de ce instanța de judecată a dispus invalidarea scuritunului municipal, însă a spus că este nevoită să supună votului și să execute încheierile.

Amintim că, la 25 iunie, Curtea Supremă de Justiție, a menținut decizia primelor două instanțe, Judecătoria Centru și Curtea de Apel, privind anularea alegerilor locale și, respectiv, invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase. Decizia a provocat un val de nemulțumire în societate, determinând oamenii să iasă masiv în stradă la acțiuni de protest, susținute de liderii din opoziție – PAS, PPDA, PLDM și PL.

Foto/Video: privesc.eu

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green