images-cms-image-000015537

CEC a stabilit câte milioane de lei va putea cheltui un participant la referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă

Comisia Electorală Centrală a stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul „Fond electoral” al participantului la referendumul municipal de demitere a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, din data de 19 noiembrie 2017. Suma constituie 16.508.739,38 lei.

Potrivit președintelui CEC, Alina Russu, ca bază de raportare pentru stabilirea plafonului s-a luat salariul mediu pe economie pentru anul 2016 și pentru anul referendumului-criteriu care este utilizat și în alte campanii electorale decât cea actuală.

„Suma a fost stabilită pornind de la normativul de 25,42 bani pentru un alegător înmulțit cu 649.439 – numărul de alegători din circumscripția electorală municipală Chișinău, care sunt înscriși în prezent în Registrul de Stat al Alegătorilor ”, a precizat șefa autorității electorale.

Reamintim că mai multe formațiuni politice au anunțat că vor boicota referendumul din 19 noiembrie curent ințiat de socialiști, invocând faptul că prin intermediul acestuia reprezentanții PSRM își fac campanie electorală. Este vorba despre Partidul Liberal (PL), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidul Unității Naționale(PUN), Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) și Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Foto: deschide.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green