alegeri-sectie-de-votare

CEC atenționează: Agitația electorală în incinta secției de votare sau la intrare este strict interzisă

Comisia Electorală Centrală informează că, în conformitate cu prevederile Codului electoral, agitația electorală este admisă în ziua alegerilor, cu excepția incintei secției de votare sau a intrării în localul secției de votare.

Conform art.52 din Codul contravențional, continuarea agitației electorale sau a agitației pentru o opțiunesau alta la referendum, fie în incinta secției de votare, fie nemijlocit la intrarea în localul secției de votare, se sancționează cu amendă de la 15 la 30 de unități convenționale (de la 750 pînă la 1.500 lei) aplicată persoanei fizice ori cu amendă de la 35 la 50 de unități convenționale (de la 1.750 pînă la 2.500 lei) aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau concurentului electoral.

În acest context, CEC îndeamnă concurenții electorali să desfășoare activitățile ce au drept scop determinarea alegătorilor să-i voteze în cadrul acestor alegeri, în strictă conformitate cu prevederile legale și cu normele prevăzute de Codul de conduită de reflectare a campaniei electorale.

Foto: Moldova24.info

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green