974x468

Cele patru studente la medicină, care au agresat în stradă o femeie, riscă interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova

Cele patru tinere originare din Israel, care au atacat și agresat o femeie pe o stradă din capitală, riscă interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General de Poliție.

Potrivit IGP, la 23 septembrie curent, în jurul orei 15:35, Serviciul 112 a fost sesizat precum că pe str. N. Testimițeanu din Chișinău, în stradă, o femeie în vârstă de 33 de ani a fost agresată de un grup de persoane de origine străină. Polițiștii au înregistrat cazul, astfel fiind inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Biroul Migrație și Azil a stabilit că persoanele suspecte sunt patru tinere cu vârsta cuprinsă între 20 și 22 de ani, originare din Israel, cu permis de ședere în scop de studii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testimițeanu.

La 1 octombrie, organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Centru a pornit o cauză penală pentru huliganism în grup în privința celor patru tinere, iar pe 2 octombrie, tinerele au fost citate pentru audieri, însă acestea nu s-au prezentat. Fiind verificate la domiciliu, nu au fost depistate, iar la numerele de telefon nu au răspuns.

„Se prezumă că tinerele au comis o infracțiune contra securității  și  ordinii publice, iar în consecință existând motive întemeiate de a considera că  acestea au desfășurat și intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol ordinea publică, potrivit articolului  55 al Legii nr. 200 din 16.07.2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al IGP.

În context,  Inspectoratul de Poliție Centru a înaintat un demers către Biroul Migrație și Azil  al MAI cu privire la declararea celor patru persoane indezirabile pe teritoriul țării pentru o perioadă de 5 ani.

Foto: publika.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green