img

Centrul de găzduire pentru persoanele fără domiciliu din Chișinău adăpostește zeci de persoane în zilele reci de iarnă

Primăria municipiului Chișinău informează că la data de 9 ianuarie 2019, la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din strdela Haltei, 2 au fost găzduiți 78 de oameni fără adăpost. 6 persoane au fost aduse aseară la Centru de către poliție, iar restul au venit de sine stătător, pentru a se adăposti.

Potrivit directorului instituției, Andrei Rotaru, în perioada curentă cu temperaturi scăzute, circa 60 de beneficiari stau și ziua la Centrul de Găzduire. Oamenii sunt asigurați cu 3 mese pe zi, pot alege să citească o carte de la bibliotecă, să privească televizorul sau să ajute la munci gospodărești.

Autoritățile administrației publice locale a municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii în dificultate să se adreseze adresa la Centru pentru adăpostire temporară, tel. (022) 35-40-38, (022) 35-40-39 – asistenții sociali din cadrul Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău.

De asemenea, municipalitatea face apel către locuitorii capitalei să apeleze la Serviciul „112”, atunci când observă în stradă persoane care îngheață și au nevoie de îngrijiri.

Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil reprezintă o instituție bugetară de profil socio-medical, care oferă, gratuit, asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităților de trai zilnice. Capacitatea Centrului de găzduire pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău este de 100 de persoane.

În perioada rece a anului, 1 noiembrie – 31 martie, instituția prestează servicii de găzduire pentru beneficiari 24 din 24 de ore.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green