ryuyt

Centrul de Tineret Chișinău a fost deschis oficial

Luni, 20 mai, a fost deschis oficial Centrul de Tineret Chișinău. Noua entitate reprezintă un complex de servicii comunitare adresate tuturor categoriilor de tineri, având misiunea de a asigura informarea, orientarea, consilierea și educarea beneficiarilor, contribuind la integrarea socială și profesională a respectivei categorii de populație.

Prin deschiderea Centrului Municipal de Tineret, administrația publică locală Chișinău își propune să motiveze tinerii, de a fi mai activi social și să le ofere acestora un spațiu unde să desfășoare diverse activități de dezvoltare personală.

În cadrul Centrului, vor fi oferite un șir de servicii pentru tineri, printre care: participare și voluntariat a tinerilor; abilitare economică; ghidare și orientare în carieră; IT și robotică; animare a timpului liber a tinerilor.

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a ținut să remarce că orașul Chișinău se aliniază celor 23 de localități în care au fost create centre de profil. „Vrem să creăm o rețea puternică de centre de tineret în fiecare suburbie a municipiului. În prezent avem 3 astfel de organizații locale la Cricova, Ciorescu și Grătiești și acest rezultat ne motivează”, a spus edilul-șef al capitalei.

De asemenea, primarul general interimar a menționat că odată cu deschiderea Centrului Municipal de Tineret va fi lansat și programul municipal de granturi pentru organizațiile de tineret, cu un buget de 400 de mii de lei, pentru a pune în practică proiecte pentru tineri și gândite de tineri.

De asemenea, în acest an, pentru prima dată, în bugetul municipal au fost prevăzute 5 milioane de lei pentru lansarea Programului de Start Up-uri pentru tineri. Beneficiari vor fi persoane de la 18-35 de ani, care intenționează să își deschidă o afacere sau să o dezvolte pe cea existentă. Din bugetul municipal se va oferi pentru fiecare afacere, un suport nerabursabil de 200 mii lei.

Centrul de Tineret Chișinău are 10 angajați și este amplasat în sectorul Ciocana, pe adresa: str. Petru Zadnipru, 3/2. În cadrul instituției este amenajată și o minibibliotecă cu titluri destinate tinerilor. De asemenea, fața Centrului, urmează a fi amenajat Scuarul Tinerilor.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green