big-centrul-national-de-asistenta-medicala-urgenta-prespitaliceasca-are-un-nou-director-interimar-1550134906

Centrul Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească are un nou director interimar

Oleg Barbă, vicedirectorul Serviciului de asistență medicală urgentă (SAMU) Chișinău, va deține și interimatul funcției de director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească (CNAMUP).

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a emis un Ordin în acest context, pentru exercitarea atribuțiilor funcționale și asigurarea unui management eficient al instituției.

Recent, analiza activității sistemului medicină de urgență, făcută de MSMPS, a scos la iveală mai multe deficiențe. Astfel, Ministerul este în curs de elaborare a conceptului de reformă a CNAMUP pornind de la o nouă structură, resurse umane, număr suplinit de ambulanțe.

În prezent, serviciile medicale de urgență sunt prestate de către instituția de bază CNAMUP, în cooperare cu serviciul AVIASAN pe lângă Institutul de Medicină Urgentă, departamentele de urgență ale spitalelor și alte unităților medicale.

Precizăm că vicedirectorul pe planificare și dezvolatre strategică, precum și vicedirectorul pe logistică CNAMUP au fost eliberați din funcție printr-un ordin MSMPS din 11 februarie 2019.

Foto: tvr.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green