2_13-465x390

BLOG: Cercul viciios al Republicii Moldova

După cum am și s-a vănguit , încă din toamnă, autoritățile iarăși au fost surprinse că ninge în ianuarie. În iadul alb de care am avut parte săptămîna trecută în ajutor au venit doar unu sau două tractoare în tot orașul, care parcurgeau monoton cîteva drumuri centrale deja deszăpezite.

În această țară totul se repetă. Cu siguranță putem proroci viitorul Republicii Moldova. Alegerile vor fi falsificate, morții vor vota, democrații vor deține iar pachetul majoritar al SRL „Parlament”, Poliția va continua să facă abuzuri, iar Procuratura să deschidă dosare la comandă.

Trăim într-un cerc vicios, o cușcă în care alergăm ca șoarecele în roată. Ne bucurăm la pomene, amăgindu-ne pe moment că avem un trai îndestulat, dar, de fapt, asta nu e decît momeala din plasa marelui pescar.

Vor trece și alegerile, galoșii dăruiți de Țuțu se vor rupe, inclusiv „datorită” drumurilor bune reparate, sacii cu cartofi se vor termina, hrișca la fel și vom rămîne cu cruda realitate: că suntem o turmă de oi, mînată lupul în piele de oaie la pierzanie sigură.

Pot proroci la sigur că și cursul valutar, după alegeri, va fi luat din nou de val și ne vom da seama cît de artificial a fost ținut leul „în mîini”, simulîndu-se stabilitatea, bunăstarea, progresul.

Mi-e frică de gîndul că aș putea proroci viitorul Moldovei și peste cîțiva ani, cu case goale, orașe pustiite, oameni rămași adunați în capitală iar restu, cu alte cetățenii, înrădăcinați prin lume pentru o viață mai bună.

E greu să recunoaștem, dar spre asta mergem, căși așa creștem Moldova.

 

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green