1

Cetățeni din Turcia cu ședere ilegală depistați de către ofițerii Biroului migrație și azil

Recent, în urma măsurilor speciale de investigații, de către ofițerii Biroului migrație și azil, a fost depistat un grup de străini originari din Turcia.

În rezultatul verificărilor, s-a constatat că străinii nu au părăsit voluntar teritoriul Republicii Moldova, anterior fiind sancționați pentru desfășurarea muncii ilegale fără acte permisive în acest scop.

Ca urmare a celor constatate, de către BMA au fost înaintate demersuri în instanța de judecată privind luarea în custodie publică a acestora.

Instanța a admis demersurile, străinii fiind plasați pe un termen de 6 luni în Centrul de plasament, în vederea perfectării documentelor de călătorie pentru îndepărtare sub escortă de pe teritoriul țării.

Totodată, urmează a fi sancționată cu amendă contravențională în valoare de 20 000 lei persoana juridică pentru angajarea ilegală în câmpul muncii a străinilor.

Biroul migrație și azil atenționează că încadrarea ilegală în câmpul muncii a cetățenilor străini atrage după sine sancționarea contravențională atât a angajatorilor cât și a cetățenilor străini.

foto: bma.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green