5_6

Chiril Gaburici a prezentat prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru următoarea perioadă

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a prezentat, în cadru ședinței operative cu responsabilii pe domenii ai MEI, prioritățile activității instituției pentru următoarea perioadă. Ministrul a accentuat că mizează pe o colaborare eficientă și constructivă.

Printre obiectivele nominalizate, ministrul Gaburici a menționat domeniul infrastructurii drumurilor, subliniind că Moldova trebuie să devină un șantier de construcție, astfel ca fiecare regiune a țării să beneficieze de drumuri accesibile și ușor practicabile. De asemenea, va fi reorganizat Fondul rutier, pentru a putea contribui eficient la reparația și menținerea drumurilor.

O altă prioritate a Ministerului Economiei și Infrastructurii este atragerea investițiilor, inclusiv prin dezvoltarea parcurilor IT și obținerea cetățeniei prin investiție.

La fel, urmează să se pună accent și pe implementarea cu succes a Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, inclusiv DCFTA, încheierea acordurilor de liber schimb cu China, Emiratele Arabe Unite etc.

Securitatea energetică a țării este o altă prioritate a MEI. Ministrul Chiril Gaburici a reiterat necesitatea diversificării surselor energetice, posibilitatea utilizării energiei regenerabile, dar și darea în exploatare a Gazoductului Ungheni-Chișinău.

Alte priorități ale Ministerului sunt reformele regulatorii, eficientizarea activității întreprinderilor de stat și dezvoltarea domeniului comunicațiilor.

Foto: mec.gov.md

Răspândește știrea!

5 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Gaburici vrea să facă ceea ce a ratat anterior, vedem noi, poate se primește!

  Reply
 2. andrei at |

  Nu va fi deloc ușor anul care vine dar totuși, trebuie să dea dovadă de perseverență și voință pentru a reuși ceva!

  Reply
 3. Dragos at |

  Ce sa steoti de la un camatar, precum Kirikka, numit cu de-a sila in fruntea unui minister infractional? Tampenii despre o economie periferica, anemica. Ca ministru, Kirikka este varza. Ca om, sclavul lui Plahoit, Kirikka, este o conserva tactica alterata. Ca intellect, professionalism, Kirikka este Zero Barat.

  Reply
 4. mihail. at |

  Am incredere in Gaburici el este fost coleg de-al Maiei Sandu! Cred ca alaturi de acest guvern va face rezultate bune.

  Reply
 5. Inga at |

  Pina la momentul actual, Gaburici arata ca are experienta si e gata sa munceasca. asteptam sa vedem deja cum va fi sustinut.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green