1_26

Chiril Gaburici către James D. Pettit: „Vom asigura predictibilitatea și siguranța afacerilor în Republica Moldova”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, James D. Pettit. Oficialii au făcut schimb de opinii privind cooperarea comercial-economică dintre Republica Moldova și SUA, inițierea proiectelor investiționale în diferite domenii, precum și implementarea reformelor de modernizare a economiei naționale.

Ministrul Gaburici l-a informat pe ambasadorul James D. Pettit despre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru acest an, reiterând importanța dezvoltării sectorului tehnologiilor informaționale, atragerea investițiilor, siguranța energetică, infrastructura drumurilor etc. În cadrul discuției, oficialii au abordat și problemele privind implementarea proiectelor investiționale în sectorul energetic, inclusiv cele ce țin de interconexiunile electrice și gaze naturale cu România.

Referindu-se la situația economică din țară, Chiril Gaburici a menționat că „Ministerul Economiei și Infrastructurii va întreprinde acțiunile necesare pentru a asigura predictibilitatea și siguranța afacerilor în Republica Moldova”.

Ambasadorul James D. Pettit l-a felicitat pe Chiril Gaburici, dorindu-i succes în funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii. „Sunt bucuros să vă revăd și vă felicit pentru funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii. Vă cunosc personal, din experiența de prim-ministru, dar și ca om de afaceri. Sunt ferm convins că veți face lucruri bune”, a menționat diplomatul american.

De asemenea, James D. Pettit, a menționat că sectorul IT este viitorul Republicii Moldova și va juca un rol important în dezvoltarea economiei țării. Ambasadorul SUA a afirmat că Guvernul Statelor Unite ale Americii va continua să acorde asistență tehnică și financiară pentru crearea și dezvoltarea parcurilor IT și va susține investitorii străini și mediul de afaceri din Republica Moldova.

Foto: mec.gov.md

Răspândește știrea!

4 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Ce frumos zimbeste domn. Gaburici…

  Reply
 2. Andrei at |

  Char și SUA confirmă încă odată importanța parcurilor IT, mai mult ei vor continua să ne acorde asistență tehnică și financiară în dezvoltarea lor.

  Reply
 3. Viorel at |

  Atît Petit cît și fostul șef al misiunii UE în Moldova, Tapiola, îl vedeau bine pe Gaburici cînd era ăsta premier, sper că îi va reuși lui Gaburici să relizeze careva planuri grandioase în economie și sp demonstreze și să confirme că are calitate !

  Reply
 4. nina at |

  Pentru a crea asigurarile promise americanilor, trebuie sa pastram vectorul european si dupa alegerile din 2018.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green