lșk

Chiril Gaburici, în vizită la Termoelectrica: „Sper că în următorii ani vom avea mai multe blocuri conectate la noul sistem de termoficare”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită de lucru la Termoelectrica S.A. Chiril Gaburici a discutat cu conducerea și angajații despre rezultatele înregistrate privind sistemului de distribuție a agentului termic pe orizontală și Punct Termic Individual (PTI) pentru fiecare bloc, precum și despre dificultățile cu care se confruntă și posibilitatea îmbunătățirii calității serviciilor de termoficare.

„Mă bucur enorm că datorită noului sistem de distribuție a agentului termic, oamenii înregistrează o economie la consum de până la 30%. Asta pentru că fiecare apartament are posibilitatea de conectare și deconectare individuală a căldurii în funcție de necesitate. Un punct semnificativ este și faptul că acest sistem ne va permite eficientizarea întreprinderilor de stat. Apreciez performanțele înregistrate de Termoelectrica și sper ca în următorii ani să avem tot mai multe blocuri de locuit și instituții publice conectate la noul sistem”, a spus ministrul.

În prezent, de noul sistem de termoficare beneficiază 51 de blocuri din capitală, dintre care, 12 blocuri locative au fost conectate la noul sistem pe parcursul anului 2018.

În perioada 2015-2018, Termoelectrica a reușit să modernizeze infrastructura de livrare a căldurii și a apei calde, în sute de blocuri din capitală, prin instalarea în subsolurile blocurilor a Punctelor Termice Individuale. Astfel, în total, acum sunt instalate peste 765 de PTI-uri în tot municipiul Chișinău, dintre care peste 375 au fost instalate în doar ultimii trei ani.

Foto: mei.gov.md

Răspândește știrea!

4 Comentarii

 1. Anonymous at |

  De ce nu

  Reply
 2. Valeriu at |

  Asta e cel mai important, ca oamenii pot sa faca economie. Faceti tot posibil sa extindeti noul sistem!

  Reply
 3. Elena at |

  Sper sa fie tras la raspundere Ion Sturza pentru ca a vandut totul rusilor si nu putem acum sa scadem pretul la caldura

  Reply
 4. timofei at |

  trebuie de verificat si retelele ca sa nu fie pierderi si oamenii sa nu achite aiurea! continuati mai departe sa dezvoltati tara!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green