img (3)

Cinci grădinițe din Chișinău vor fi reparate capital până la sfârșitul verii

Primăria Chişinău informează că edificiile a 5 instituții de educație timpurie, aflate în reparație capitală au un grad de finalizare a lucrărilor de circa 70 la sută. Cele mai avansate lucrări sunt la grădinițele nr. 112, sectorul Botanica, nr. 166, sectorul Buiucani și nr. 198 din sectorul Ciocana.

Lucrările de reabilitare a imobilelor se referă la replanificarea spațiilor, construcția grupurilor sanitare, reparația pereților și a tavanelor, schimbarea tâmplăriei și a rețelelor inginerești, precum și dotarea cu mobilier, amenajarea pavilioanelor și a terenurilor de joacă.

De asemenea, au loc reparații capitale în cadrul IET nr. 79, sectorul Botanica, precum și la un bloc al liceului – grădiniță „Kiril și Metodiu”, sectorul Râșcani.

Cele 5 instituții menționate urmează a fi redeschise în anul curent, iar pentru reparația capitală a edificiilor, cât și pentru deschiderea de grupe noi (în instituțiile existente), din bugetul municipal au fost alocați circa 35 milioane lei.

Pe parcursul anului curent vor fi deschise 64 de grupe de grădiniță, cu o capacitate de 1920 de locuri. Dintre acestea, 50 de grupe (1.500 locuri) reprezintă instituții de educație timpurie noi, iar alte 14 grupe (420 de locuri) vor fi deschise în grădinițe care deja activează.

Menționăm că în 252 de instituții din domeniul educației sunt organizate reparații capitale, în sumă totală de 66,7 milioane de lei. Reparațiile vor fi încheiate către data de 25 august 2019.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green