big-situatia-in-tara-in-urma-ninsorilor-zeci-de-masini-blocate-in-nameti-166-de-localitati-au-ramas-fara-lumina-iar-pe-mai-multe-drumuri-se-circula-cu-dificultate_0

Cinci unități de transport, blocate pe trasee din cauza condițiilor meteo! Salavatorii au intervenit la fața locului – (VIDEO)

Potrivit ultimelor informații operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în contextul condițiilor meteo de afară, echipele de salvatori și pompieri au intervenit la deblocarea mijloacelor de transport, în două cazuri, în orașul Vulcănești și raionul Căușeni, acolo unde au fost eliberate 4 mașini și un camion, în care se aflau mai multe persoane. Acestea sunt în afara oricărui pericol.

Alte operațiuni în țară nu au fost înregistrate deocamdată, dar echipele sunt pregătite în continuare pentru acordarea ajutorului cetățenilor care vor fi în pericol.

Mai mult, potrivit informației Serviciului Vamal, temporar a fost sistată activitatea postul vamal „Vulcănești”. Restricții de circulație sunt consemnate, începând de astăzi dimineață și prin postul vamal de tip debarcader „Cosăuți”, după ce ieri a fost sistată activitatea postului „Soroca”, din cauza podurilor de gheață care nu permit deplasarea bacului peste râul Nistru.

Către ora 12:00, potrivit informației Administraţiei de Stat a Drumurilor, toate traseele naționale cât și accesul spre localități sunt practicabile. Tot în această perioadă de timp, localități deconectate de la energia electrică nu au fost înregistrate.

Situația va fi monitorizată în continuare, iar cetățenii sunt îndemnați să apeleze pentru ajutor, serviciile de urgență, dar și să fie prudenți și să respecte normele de securitate.


Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green