vrabiiiiii

BLOG: Cînd doi se bat, al treilea cîștigă!

Era o istorie veche despre doi vecini care se băteau mereu, căci nu puteau împărți o grădină. Oricît nu se băteau – nu își mai găseau dreptatea. În lupta lor continuă, a venit peste ei al treilea, care profitînd de situația de ceară, i-a luat pe nepregătite și și-a însușit el toată grădina, de unde vine și vorba din bătrîni ,,cînd doi se bat, al treilea cîștigă”.

În cazul de față e exact situația cu Igor Dodon și Maia Sandu. Nu pot împărți, nu se pot înțelege, și Lupul în piele de oaie atîta și așteaptă. Dacă în lupta contra oligarhiei toate forțele s-ar uni, rezultatul ar fi imediat la vedere. Dar cum să se unească dacă ei nu se gîndesc deloc la popor. Toate gîndurile le sunt la funcții-cheie, și fiecare trage ștreangul în direcția sa exact ca racul, broasca și o știucă.

Forța a treia se bucură ca oponenții lui sunt în război, căci fiecare individual nu prezintă careva pericol serios. E frumos să mai torni gaz în focul și așa arzînd al taberelor inamice, și să rîzi cum au înghițit combinațiile bagate și zîzania pornită.

Și parcă îs deștepți, și vrode înțeleg că acest război nu le face bine, doar sigur știu lozinca care a făcut să cadă imperii: ,,Dușmanul dușmanului meu îmi e prieten”. Dar se vede că și mîndria, interesele personale, cît și reprezentanții ambasadelor influente din Chișinău nu le permit acestor lideri să se unească sub flagul antioligarhic. Nu le permit să ducă o luptă comună, cu toate că majoritatea voturilor au fost obținute anume cu promisiuni electorale de a lupta cu regimul oligarhic.

Și dacă forțele externe influențează astfel asupra militanților în lupta cu regimul oligarhic, înseamnă că ei sprijină deasemenea acest regim, găsind în oligarh cel mai de nădejde aliat? Au oare nu al treilea cîștigă aici?

 

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green