cresteri_

Circa 458 milioane de lei, colectate la Vamă pe parcursul ultimei săptămâni

În perioada 01-07 iulie 2019, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 457,7 milioane de lei, cu 66 milioane de lei mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent, fiind perfectate 10.885 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 162 de încălcări ale legislației vamale, dintre care 123 de contravenții se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine. Totodată, au fost întocmite 67 de procese-verbale și aplicate amenzi în sumă de circa 374 mii de lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 89.300 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 17.510 și, respectiv, 12.155 de traversări.

Foto: customs.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green