1

Circulație liberă pentru cetățenii aflați în Zona de Securitate în ziua alegerilor prezidențiale

Situația în Zona de Securitate și funcționarea mecanismelor de pacificare au fost în atenția Comisiei Unificate de Control care s-a convocat la Bender în data de 1 octombrie. Delegația moldovenească a cerut asigurarea la circulația liberă a cetățenilor din Zona de Securitate pentru ziua alegerilor.

În contextul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020, delegația Republicii Moldova a menționat că autoritățile vor antrena în asigurarea ordinii publice doar forțele subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției, dislocate în Zona de Securitate.

Concomitent, delegația moldovenească a cerut asigurarea liberei circulații a cetățenilor în Zona de Securitate, făcând apel către copreședinții Comisiei, reprezentanții Ucrainei și Misiunii OSCE pentru a contribui la asigurarea ordinii publice.

În caz de survenire a unor situații neordinare, s-a propus antrenarea organelor de drept în interacțiune cu observatorii militari, dar și cu reprezentanții Ucrainei și Misiunii OSCE în Comisia Unificată de Control.

foto: noi.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green