89._Presedentia_arh.Iu._Tumanean_A._Zaltman_V.Iavorschi

Clădirea Președinției ar putea fi renovată capital până în luna mai! Compania care se va ocupa de lucrări a fost selectată

Licitația privind selectarea companiei de construcție care se va ocupa de renovarea clădirii Președinției Republicii Moldova s-a încheiat cu succes. Informația a fost confirmată de ambasadorul Turciei la Chișinău, Hulusi Kiliç, care a avut joi o întrevedere cu președintele Igor Dodon. 

Așa cum s-a fost convenit anterior cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, sediul Președinției va fi reparat cu sprijinul Guvernului Turciei, iar lucrările în acest sens vor demara în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Edificiul urmează să fie dat în exploatare în cadrul vizitei oficiale a președintelui Erdoğan la Chișinău, care va fi efectuată la invitația președintelui Republicii Moldova și este preconizată pentru luna mai curent.

Amintim că, în luna mai 2017, Guvernul a aprobat transmiterea clădirii Președinției Republicii Moldova în gestiunea șefului statului. Proiectul respectiv a fost elaborat la solicitarea lui Igor Dodon, care declara că va găsi mijloace financiare extrabugetare pentru reparația clădirii.

Foto: moldovenii.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  De ce turcii și nu frații ruși?

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green