img

CNA a organizat două sesiuni de instruire în domeniul prevenirii și combaterii corupției pentru angajaţii din cadrul ANTA

În perioada 9 – 10 octombrie curent, ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) a organizat cursuri de instruire pentru angajații Agenției Naţionale Trasport Auto (ANTA) în domeniul asigurării integrității profesionale, norme de conduită, control și răspundere pentru lipsa integrității.

Astfel, 53 de angajați din cadrul Agenţiei au fost informaţi cu privire la responsabilitatea pe care o poartă în respectarea și aplicarea a normelor legale care reglementează integritatea profesională. Mai mult ca atât, șefii subdiviziunilor menționate au fost instruiți cu privire la necesitatea cultivării climatului de integritate la nivelul subdiviziunilor în care activează.

În cadrul seminarelor, ofiţerii CNA au abordat subiecte referitoare la, prevenirea şi riscurile corupţiei, standarde de integritate / normele de conduită profesională şi efectele răspunderii juridice pentru încălcarea acestora, funcțiile sensibile şi testarea integrității.

Scopul de bază al activităților constă în promovarea integrității instituționale, combaterea actelor corupționale și a unor eventuale abuzuri, prin educarea continuă în spiritul toleranței zero față de corupție.

Instruirea sistematică a angajaților în domeniul integrității profesionale reprezintă unul dintre instrumentele promovate continuu de către Autoritatea administrativă ,,ANTA”, menită să contribuie la conștientizarea responsabilității ce îi revine fiecărui angajat în exercitarea onestă a atribuțiilor de serviciu.

Foto: cna.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green